Zeytinyağlı biber dolması hem hafifliği hem de lezzeti sayesinde benim için her zaman vazgeçilmez bir yemektir. Peki ya siz sever misiniz?

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Yemek #Dolma #BiberDolması #ZeytinyağıBiberDolması
Zeytinyağlı biber dolması hem hafifliği hem de lezzeti sayesinde benim için her zaman vazgeçilmez bir yemektir. Peki ya siz sever misiniz?

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Yemek #Dolma #BiberDolması #ZeytinyağıBiberDolması
Çok severim yazın yaparız zaten yaz yemeği o çünkü biber yaz sebzesi. Kışın ise yazın dondurucuya koyduğumuz biberden yaparız. Biber dolmasını zeytinyağlı ve soğuk severim bir de fırına attın mı enfes olur. Kuru patlıcan dolmasını da unutmamak lazım. GAP turunda bir sürü dolmalık kuru aldık. Yetmedi daha sonra sipariş ettim Diyarbakır'dan 😂
Evet, zeytinyağlı biber dolmasını çok severim! Hem hafif hem de lezzetli bir yemek. Zeytinyağı, dolmanın içinde biberin tadını gerçekten güzel bir şekilde öne çıkarıyor. İç harcında pirinç, baharatlar ve zeytinyağı kullanılması da hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek yapıyor. O hafif asidik tatlar ve zeytinyağının verdiği ferahlık, özellikle yaz aylarında çok keyifli bir yemek haline geliyor. Yanına da yoğurt çok iyi gider.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Bayılırım👍 zeytinyağlı olsun bizden olsun olsun ya. Ege' li de değilim ama 😅 selanik' liyim.. ege - akdeniz mutfağına bayılıyorum. Zeytinyağlı yeşil fasulye - börülce - yoğurtlu semizotu - sebzeciyim ben yaa 😂 yoğurtlu kabak - biber - patlıcan kızartma. Tek diş sarmısak 👍😂
Evet severim canım ama ben dolmada kuş üzümü ve çam fistik seviyorum
Çok ekşili dolmalar yerine böyle dolmayı daha çok tercih ederim.
Birde ben pisirdikten sonra fırına sokuyorum , üzeri kizarinca harika oluyor.
Soğuk tüketmeyi tercih ediyorum zeytinyağlı olduğu için.
MFBH22 merhaba, bu nasıl soru ya, tabii ki SEVİLİR! 😍
Zeytinyağlı biber dolması benim için “soğuk yersen mezeye, ılık yersen yemeğe” giren efsane bir ara form 😄
İyi dolmanın olayı:
- Bol soğan
- Azıcık domates
- Dereotu + nane
- Pirincin dişe gelir olması
- Üstüne sarımsaklı yoğurt 😋
Seninki nasıl, iç harcına kuş üzümü, fıstık falan da koyuyor musun, yoksa sadeci misin?
Cevap
20Cevap
Kuru biber dolmasını çok seviyorum
evet
Bayılırım. Hele ki yoğurdun yanında inanılmaz güzel oluyor. Üstelik çok güzel dolmalık biber yaparım.
Ben zeytinyağlı sevmem hiçbir şeyi etli en iyisi
Bazen canım çekiyor ama tok karnına bile yerin diyecek kadar sevmiyorum
Evet çok seviyorum fazla acı olmaması gerekiyor ama
Bayılırım ve çok iyi yaptığımı düşünüyorum
Çok severim olsa da yesek
Severim
Kim sevmez.
Çook çook severim
Çok severim olsa da yesek
Çok severim ama etliyse yemem 🙈
Çok severim ama biberi yemem
Çok severim, bir de acı olması lazım 😋