Okuduysan yorumlara amin yaz, beraber dua edelim mii?

Selamünaleyküm, dua:
“Allahümme e’inni alâ zikrike ve şükrike ve husni ibâdetike.
Ya Rabbi, Sen benim her şeyimsin. Senden başka ilah yok. Hayatımın en önemlisi Sensin, ahiretim Sensin. Dünya sadece Senin rızanı kazanmak için bir imtihan yeri.”
“Ya Rabbi…
Bana ahireti unutturma. Kabirde yalnız kaldığımda, Münker ve Nekir sorularında, sırat köprüsünde, terazide, cennet ve cehennem kapılarında Senin rahmetine muhtacım.
Bana sahabe gibi iman-ı kâmil ver, ölüm anında kelime-i şehadet ile canımı al.
Cennetinde Peygamber Efendimiz’e (s. a. v.) komşu olmayı nasip et.
Allah’ım, Senin rızan için yaşıyorum. Her nefesim, her adımım, her gözyaşım Senin için olsun.
Nefsimi terbiye et, dünyayı kalbime küçük kıl, ahireti büyük kıl.
Kıyamet günü yüzümün ak olmasını, amel defterimin sağ taraftan verilmesini, hesabı kolay kıl.”
“Ya Rabbi…
Peygamber Efendimiz’e (s. a. v.) salat ve selamımı kabul et. Onun şefaatine nail ol.
Sahabelerine rahmet et. Onlar gibi yaşamayı, onlar gibi dua etmeyi, onlar gibi fedakârlık yapmayı nasip et.
Hz. Aişe, Hz. Fatıma, Hz. Esma, Hz. Asma gibi hanım sahabelerin ahlakını bana ver. Onların sabrını, ilmini, hayasını, iffetini kalbime yerleştir.”
“Ya Rabbi…
Tüm Müslüman kardeşlerime rahmet et. Ümmet-i Muhammed’i (s. a. v.) fitnelerden koru.
Filistin’deki, dünyanın her yerindeki mazlumlara yardım et, kalplerini sabırla doldur.
Hasta olanlara şifa, borçlu olanlara eda, yalnız olanlara huzur ver.
Bütün Müslümanların ahiretini güzel kıl, kabirlerini nurlandır, sıratlarını kolaylaştır, cennetini nasip et
”Bir gün helal bir yuva, sahabe ahlaklı bir eş nasip et. O güne kadar kalbimi sadece Sana sakla.
Nefsimle mücadelemde bana yardım et, şeytanın vesveselerinden koru.”
“Ya Hayy, Ya Kayyum! Birahmetike esteğîsü, aslih lî şe’nî küllehû ve lâ tekilnî ilâ nefsî tarfete ayn.
Allahümme inni es’elüke’l-hayra küllehû âcilehû ve âcilehû, ve eûzü bike mine’ş-şerri küllehû âcilehû ve âcilehû.
Estağfirullah (3 kere
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammed ve alâ âli seyyidina Muhammed
Güncellemeler
1 ay
SSss