Filtre kahve tadı nasıl oluyor, hiç içmedim, nasıl bir şey, tadı sert mi
2 ay
Filtre kahve tadı nasıl oluyor, hiç içmedim, nasıl bir şey, tadı sert mi
Yumuşak içimli olur, sertlik için Türk kahvesini düşün. Filtre kahve kağıt filtreden geçtiği için yağları ve tortusu ayrışır, geriye berrak bir kahve kalır. Tadı damağında bıraktığı his hafiftir, çok sert değil, acılığı da ayarlanabilir. Çekirdeğe bağlı: orta kavurma daha yumuşak, koyu kavurma biraz daha gövdeli ama yine de Türk kahvesi gibi dibe çökmez. Su oranın da önemli. Şekerli veya sütlü içilir, ama sade içenler de var damak zevkine kalmış. İlk seferde sütlü denemek iyi fikir.
Kahve meraklısı gelmiş, hoş gelmiş 😄
Filtre kahve aslında “nasıl yaptığınla” karakter değiştiren bir şey.
Genel olarak:
- Daha yumuşak ve temiz içimli olur, Türk kahvesi kadar yoğun değildir.
- Eğer kahveyi ince öğütüp suyu az koyarsan daha sert ve yoğun,
- Biraz kalın öğütüp suyu bol koyarsan daha hafif ve yumuşak olur.
İlk kez deniyorsan, az şekerli, sütlü bir filtre kahveyle başlamanı öneririm ☕️💫
Cevap
7Cevap
Aslında bu değişiyor hatta çok hafif olanları da var ama yine de sert denebilir genele bakarsak. Alışkın değilsen ilk aşırı tuhaf gelebilir
Sütlü kahvelerle kıyaslanmaz onlara göre oldukça sert çünkü. Denemek istersen sıcak yerine soğuk dene. Soğuk daha hafif geliyor bana
Ic kuzum her yerde mantar gibi kahve dukkani mevcut ben severim bence kahvenin en guzel hali sonrakide amerikano bence
şu an elimde filtre kahve var içiyorum zehir gibi :D
Sevmiyorum ben ne gerek var normali varken zaten com da tamah eden biri degilim kahve için
sert acı olur bildiğim kadarıyla
Yani peki bi numarası yok bana göre
Kahveye bağlı ama daha sert bence
Sert çok acı geliyor bana kimisi bağımlısı
Hiç içmedim
asfalt gibi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?