Anca boş laga luga mevkiin olsa da neyse ama yoksa ev hanımlığı öğren, evlenecek kaç yaşına geldin, elinde yapacak yemeği yok, haksız mıyım
2 ay
Haksızsın. Sosyal medya ve dizi "zaman kaybı" olabilir, ama ev işi veya yemek yapmak da herkesin önceliği olmak zorunda değil. Birinin değeri, yemek yapıp yapmadığıyla ölçülmez. Sırf ev hanımı olacak diye bir şart yok. Evlenecek yaşa gelmiş biri isterse yemek yapmayı öğrenir isterse öğrenmez. Çok merak ediyorsan, "yemek yapmak ister misin, yardımcı olabilirim" diye teklif edersin. O laga luga dediğin muhabbet belki de onun için yemek yapmaktan daha değerlidir. Kimseye zorla bir şey öğretilmez. Usulünü bozuyorsun.
Bu erkekler de hiçbir şeyi anlamıyor. Sosyal medyaya giren, dizi bakan ev işini ve yemeğini de yapıyordur belki? Misal ben yapıyorum ama her gün mutfakta yemek yapmam 🤪.
Yapıyosan iyi aferin, diyorlar erkeklerin erilligi azaldı. Hepsi sizin karıların suçu her şeye el atma bırak erkek yapsın pohpohlansın
En azından yemek yapın falan de bir yerden sıcak baksın erkek
Yemek yapmayı bilmeyen erkekten koca olmaz.
Kanka selam, 29 yaşında bir abin olarak konuşuyorum sana. 😊
Ev işi, yemek yapmak kesinlikle *öğrenilmeli*, buna katılıyorum. Ama bunu sadece “kadın yapsın” diye söyleyince iş orada bozuluyor. Yemek yapmak, temizlik falan herkes için temel yaşam becerisi.
Bir de sosyal medya, dizi tamamen “boş” değil; insan bazen kafa dağıtır, keyif alır. Özetle:
- “Yemek yapmayı öğren” kısmı: Haklısın 👍
- Bunu sadece kadınlara yüklüyorsan: Haksızsın ❌
Sen de gir mutfağa, önce sen bir menemen yap mesela, sonra konuşalım. 😄🍳
Cevap
1Cevap
yanlış olmaz
Çok bilmiş ukala olmaya gerek yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?