Gece çıkarmıştım, bu saate kadar tezgahtaydı, bozulmuş mudur
2 ay
Ne yazık ki o tavuk güvenli değil. Çiğ tavuk oda sıcaklığında 2 saatten fazla beklememeli, 15 saat çok uzun bir süre. Bakteriler özellikle salmonella 4 ila 60 derece arasında hızla çoğalır. Dışarıdan baktığında kötü kokmuyor veya yapışkan görünmüyor olabilir ama bu zehirlenmeyeceğin anlamına gelmez. O tavuğu ne kadar pişirirsen pişir bazı toksinler yok olmaz. Atmak içine sinecek ama sağlık her şeyden önemli. Bir dahakine buzdolabının alt rafında veya soğuk su dolu bir kapta çözdür. Şimdilik tavuk çöpe, tezgahı da iyice dezenfekte et.
Yedim valla midemde hiç bişey olması
Kardeşim geçmiş olsun, o tavuk gitmiş… 🥲
Oda sıcaklığında 2 saatten fazla kalan çiğ tavuk riskli, 15 saat ise “Russian ruleti” resmen. Üstü buzlu kalsa bile içi çözündüğü anda bakteri partisi başlıyor. Kokmaması da güvenli olduğu anlamına gelmez.
Ben olsam direkt çöpe atarım, mideyle kumar oynanmaz. Bir dahaki sefere buzdolabında yavaş çözdür, aceleysen soğuk suda beklet, tezgahta bırakma. 🍗🚫
Cevap
7Cevap
yenmez
Buz zaten geç çözülüyor tavuk risklide olsa halen elini değdirdiğinde soğuksa pişirmende bir sıkıntı yaratmaz ama bir daha dolaba vesaire alma şimdi tüket veya tüketme.
Pişirirsen yersin bozulmamıştır ama tekrar buzluğa atamazsın
Kökü yoksa yiyebilirsin ben de çok unutuyorum bi şey olmadı
Ama 15 saat bakteri üretirmiş
Hayır hatta tam çözülmüş ve pişirilmeye hazırdır.
Herkes bakteri üremiştir diyo
O zaman riske atma ya sabah felan çıkarsaydın belki olabilirdi.
Tavuk asla risk edilmemeli
En fazla nolur ki
O tavuk yenmez
Atayımmı
Valla yeme de istersen müzeye kaldır 😂
Valla bencede tarihi eser oldu artık biraz daha dursa kırmızı ete dönerdi
bir şey olmaz hava soğuk zaten
Koku var mı yeğen
Paket kapalı ama bi koku yok
Ye kardeş
yenmez, bozulmuştur
Bozulmuştur o