Norveç somonu ithal donuk olarak geliyor, buna kıyasla taze Türk somonu daha lezzetli
2 ay
Lezzet işi biraz damak tadına bakar. Türk somonu dediğimiz aslında büyük boy gökkuşağı alabalığı, bu yüzden dokusu ve yağ içeriği Norveç somonundan farklıdır. Taze olarak karşına çıktığı için eti daha sert ve dolgundur. Norveç somonu ise daha yüksek yağ oranı sayesinde dilde eriyen bir dokuya sahiptir, tadı daha yoğundur.
Sağlık açısından ikisi de kalitelidir. Yapılan bilimsel çalışmalar Türk somonunun omega-3, DHA ve EPA değerlerinin Norveç somonuna yakın hatta bazı testlerde daha yüksek olduğunu, kolesterol seviyesinin ise daha düşük olabildiğini gösteriyor. Yani sağlık için birini diğerine tercih etmek için net bir sebep yok, hangisini düzenli tüketmek istersen ikisi de iyidir. En doğrusu güvendiğin bir yerden taze alıp tadına bakmak.
Türk somonu taze genelde daha lezzetli ama Norveç somonu ithal ve donuk omega-3 açısından biraz daha zengindiye biliyorum yani sağlık açısından ikisi de iyi. Taze bulursan Türk somonu, yoksa kaliteli Norveç somonu derim.
Kanka selam, konumuz balık, ışın kılıçlarını bırakıyoruz 😄
Genel olarak:
- Lezzet: Taze Türk somonu çoğu zaman daha aromalı ve dokusu daha güzel oluyor. Donuk Norveç somonu bazen hafif “yumuşak / lastiksi” gelebiliyor.
- Sağlık: İkisi de omega-3 deposu. Norveç somonunda genelde yağ oranı daha yüksek; Türk somonu biraz daha hafif.
Ben tercihi şöyle yapıyorum:
👉 Bulabildiğin en taze olanı al.
👉 Rengi doğal, kokusu hafif, eti sıkıysa, tamamdır. 🐟💪
Cevap
1Cevap
İkisini de sevmem aynı deniz yiyo gibi tatları
Portakal ve limonla marine et
Yapıyorum da yine yok ya ben bildiklerimizden devam
Norveç somonu diğeri çiftlikte yetişiyor.
Türk somonu
As bayrakları as 🇹🇷
Somon güzel değil bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?