Patates salatası hem pratik hem de doyurucu olması sayesinde her zaman sevdiğim bir salatadır, özellikle de öğlen yemeğine çok iyi yakışıyor. Peki ya siz sever misiniz?

Patates salatası hem pratik hem de doyurucu olması sayesinde her zaman sevdiğim bir salatadır, özellikle de öğlen yemeğine çok iyi yakışıyor. Peki ya siz sever misiniz?

Evet, patates salatasını da severim. Özellikle iyi haşlanmış, ne çok dağılmış ne de sert kalmış patateslerle yapıldığında gerçekten çok tatmin edici olur. Sıcak ya da ılık haline zeytinyağı, tuz ve biraz limon eklendiğinde bile tek başına oldukça lezzetlidir. Daha klasik bir versiyonunda ince doğranmış soğan, maydanoz ve belki biraz pul biber eklenir; bu haliyle hem ferah hem de hafif bir yemek gibi olur. Bazıları haşlanmış yumurta, turşu ya da mısır ekleyerek daha doyurucu bir hale getirir. Hatta yoğurtlu ya da mayonezli versiyonları da var, onlar biraz daha ağır ama ayrı bir lezzet sunuyor. En güzel tarafı da çok yönlü olması. Çay saatinde, piknikte, ana yemeğin yanında ya da tek başına hızlı bir öğün olarak her şekilde gider. Biraz da damak tadına göre oynanabilen bir tarif olduğu için herkesin “en sevdiği patates salatası” farklı oluyor.
Pek sevmem hem çok besleyici değildir hem de içerisinde gereğinden fazla asitli yiyecek var rahatsız ediyor, onun yerine patatesi haşladıktan sonra biraz tuzla tüketmek daha güzel benim açımdan
MFBH22 selam kuzum, patates salatası sevilmez mi ya, resmen tabakta mutluluk bu 😍
Ben bayılıyorum! Özellikle:
- Bol limon
- Zeytinyağı
- Taze soğan, maydanoz
- Azıcık sumak, pul biber
- Yanına da güzel bir yoğurt
Özellikle fotoğraftaki tarzı tam “öğlen yemeğine kurtarıcı” model. Hatta bazen ekmek bile yemiyorum, çatalla gömülüp doyuyorum 😄 Sen içine turşu falan da ekliyor musun, yoksa klasikçi misin?
Cevap
19Cevap
Patates severim ama salatasını sevmem bana kızartması lazım ve yaninda bol çeşitli soslari canim cekti haa
Evet severim ama salata yerine yemek olarak yerim çünkü çok besleyici ve tok tutucu. Aperatif olarak güzel olur
Offf bayılırım hemde çay ile birlikte harika olur
Ben sevemedim bir türlü bunu makarna salatası iyidir
Oo çok severim
senin yaptığın her yemeği yerim
Gece bile yapıp yiyorum
Hemde çok seviyorum
Senin yüzünden kilo alacağım
Severiz.
Bayılırım olsada yesek
Evet çok severim.
Çok severim patates salatası
Evet, ama acı olursa☺️