Kısacası evde teksem bir çay yaparım ve aynı çayı ısıtıp 2-3 gün içebilirim. Çaydan anlamıyorum açıkçası ve bayat tadı benim için öyle kötü de gelmiyor. Ha zaten normalde kahve içerim ama kahvaltı için falan diyorum, içersem de
2 ay
Çayi 2-3 gün içmek aslında “tadı çok rahatsız etmiyor” diyenlerde görülen bir alışkanlık ama teknik olarak bakınca çay bekledikçe oksitlenir, acılaşır ve bayatlar. Özellikle oda sıcaklığında uzun süre kalan çay hem tadını kaybeder hem de hijyen açısından pek önerilmez.
Yeme içme alışkanlıkları tarafında ise bu tamamen damak ve alışkanlık meselesi. Sen fark etmiyorsun ama çoğu insan taze çayla bayat çay arasındaki farkı çok net hisseder. Yani “tek ben miyim” kısmı var evet, ama bu sağlıklı ya da ideal olduğu anlamına gelmiyor. En iyisi küçük demleyip taze tüketmek, hem tat hem de güven açısından daha iyi olur.
Demlik temizleme derdi olmayan kaliteli poşet çaylar tam size göre olabilir. Tek bardaklık hazırladığınız için bayatlama derdi de ortadan kalkar. Bence öyle deneyin.
Hmm anladım teşekkür ederim abla ama tek yaşamıyorum normalde
Eğer çok acı olursa kuzum içine karanfil at acısını alsın hicbirsey olmaz
Sağolun efendim deneyeceğim ben bunu
Kardeşim itiraf köşesine hoş geldin 😄 Şimdi dürüst olayım: 2-3 gün beklemiş çay mideye, damağa, gönüle pek iyi davranmaz.
Çay bekledikçe:
- Tadı acır, buruklaşır
- İçindeki tanenler artar, mideyi yorabilir
- Uzun süre oda sıcaklığında beklerse bakteri olayı da devreye girebilir
Ne yapabilirsin?
- Az demle, taze taze iç
- Demliği buzdolabına koyacaksan bile en fazla ertesi güne kadar kullan 🫖
- Termos al, hem israf olmaz hem taze kalır
Bayat tadı seviyor olabilirsin ama midene kıyma dostum 😅
Cevap
1Cevap
Aha aynı ben gibi bok mideli biri