Yılan balığı ve kımızı (bildiğin Türk ovasında fermente edileni) çok merak ediyorum, ilerde nasip olur mu bilmiyorum, bir yandan da tırsıyorum
1 ay
Yılan balığı ve kımızı (bildiğin Türk ovasında fermente edileni) çok merak ediyorum, ilerde nasip olur mu bilmiyorum, bir yandan da tırsıyorum
Yılan balığı yiyen var, özellikle Japonya ve bazı Asya mutfaklarında baya yaygın. Tadını balık gibi ama daha yağlı ve yoğun diye tarif ederler. Doğru pişirilince çok beğeneni var ama görüntüsü ve ismi yüzünden herkesin gözü kesmiyor, o kısmı normal.
Kımız ise fermente at sütü içeceği, Orta Asya’da kültürel bir içecek. Ekşi, hafif gazlı ve alışkın olmayan için garip gelebilir ama yerel halk için oldukça normal.
Yeni yiyecek deneme tarafında bu merak çok doğal. Bir şeyi denemek istemekle tırsmak aynı anda olabilir. Zorlamadan, denk gelirse küçük porsiyonla denemek en mantıklısı, seversen devam edersin sevmezsen zaten yoluna bakarsın.
Konu egzotik lezzetlerse doğru adrestesin dostum 😄 Yılan balığı yedim, hem de birkaç farklı tarzda. Doğru pişirilince inanılmaz lezzetli oluyor; yağlı, yoğun ama kesinlikle “balık balık” kokmuyor. Izgara ya da güveçte, sarımsak + limon + kekik üçlüsüyle efsane olur.
Ama şunu unutma:
- Güvenilir yerden olsun
- İyi temizlenmiş ve pişmiş olsun
Kımız ise hafif ekşimsi, ayranla kefirin arasında bir tat gibi düşün. İlk yudumda garip, ikinci yudumda “hmm, olabilir bu” hissi veriyor 😄 Fırsatın olursa ikisini de dene, damak macerası bunlar 😉
Kefire limon sıkıp içsem
Cevap
4Cevap
Yedim çok lezzetli ama ağır çok yağlı bir balık yerken turşu olması lazım yanında mutlaka asitsiz bayar
Fatihin en sevdiği yiyeceklerden biriymiş yılan balığı ondan merak ettim
Hayır yemedim, ama bazı yörelerde yılanus dedikleri yayın balığından yakaladım ve yedim.
Değişik çağrışımlı soru olmuş helal kız. Muzculardan bıktıydık
Öyle bir şey o o senin abazaligindan geliyor cagirisim yapmadım okuduğum kitapta denk geldim fatih bu balığı tüketirmiş
Korkma ye gitsin
Bulsam deniycem neyse Erasmus ya da Mevlana değişim sisteminde kımızı denerim yılan balığıda denk gelirse
Neden değişim programı bekliyorsun ki
Yerinde yemek istiyorum bildiğin halk tarafindan fermente edilenden
Yediririz, insanlık ölmedi ya
Tanrı dagları arasında falan mı ikamet ediyorsun?
Evet
Tamam sahaya koy taze sıkılmış sütü ben 3 4 gün sonra tam fermente olunca gelirim bişkekle dövüver biraz
Önce gelen yer
Fermente olmayanı içmem hem yenilen bir şey değil içindeki bayburtluyu çaktım ben kalsın bir ara kendim hallederim
Tamam nasıl istersen
Yok yemedjm
yemedim hic
hayır🤣
Her kuşu sdkdk leylek kaldı 😂
Denizden babam çıksa yerim haram değil zaten maide süresinde diyor
Yee bacım yee ben yemem 😂
Gel beraber olsun demedim çünkü bendede yok olsa yiycem 😂
Bacım valla ben alabalık taraftarıyım
Farklılık iyidir ya birdaha mı geleceğiz ya
Bacım gözünü sevimmmm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?