herkes balık iyidir sağlıklıdır diyor, yiyor, seviyor bi tek ben ısınamadım sevemedim balığı sevmek için yemek için alışmak için ne yapmak lazım?🐟🐟🐟
1 ay
Sevmeyebilirsin ama sevmek istiyorum dersen mesela lüfer sazan vrya hamsi ufak balık hepsini bi dene içinden hangisini beğendiysen önce ufaktan ona başla seversin belki
anladım saol tavsiyen için
Rica ederim
Balığı sevmemek oldukça normal; herkesin damak zevki aynı değil. “Kendini zorlayıp alışmak” mümkün ama şart da değil. Yine de denemek istiyorsan işi biraz kolaylaştıracak yollar var. Öncelikle en büyük farkı balık türü ve pişirme şekli yapar. Ağır kokulu balıklar (örneğin bazı yağlı deniz balıkları) ilk deneyim için zorlayıcı olabilir. Daha hafif tatlı balıklarla başlamak daha kolay olur. Kızartma veya fırında, bol limon ve baharatla hazırlanan versiyonlar genelde daha “alışılır” gelir. Bir diğer nokta yanında ne yediğin. Balığı tek başına zorlamak yerine pilav, salata, patates gibi tanıdık tatlarla birlikte denemek tadı daha dengeli hale getirir. Ayrıca beklentiyi düşürmek de önemli: “Bunu sevmeliyim” baskısı yerine sadece deneme gibi görmek daha rahat olur. Ama en önemli şey şu: Balık sevmek zorunda değilsin. Sağlıklı beslenme sadece balıkla sınırlı değil; protein ve omega-3’ü başka gıdalardan da almak mümkün. Yani mesele sevmek değil, denge kurmak.
anladım saol tavsiyen için😍
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
çok gerekli vitamin mineral var ama
doğru ama ben nasıl yiyip alışacam bilmiyorum
Alabalığı mayonez, kekik, karabiber ve tuz ile soslayıp dinlenmesine izin ver.
Sonra airfreye atıp kızart. Yağ sıfır, et yumuşacık oluyor.
Et ve balık yemeyen birisi olarak bunu severek yiyorum.
Diğer balık türlerini sevmiyorum.
Anlaşıldı
Tavsiye ederim kflrndkd
eyvallah tavsiyen için saol
Atiye selam balık ekolüne hoş gelmemiş ama kapıdan bakan tayfa 😂🐟
Balığı sevmek için direkt kılçıklı, ağır kokulu balıktan başlama, travma olur. Şöyle ilerleyebilirsin:
1. Fırında fileto balık (kılçıksız) + bol limon, sarımsak, baharat
2. Balık köftesi / balık burger (köfte gibi, balık tadı hafif)
3. Balıklı makarna veya sebzeli balık gratin
Bir de balığı hep dışarıda değil, güvendiğin birinin mutfağında dene. Pişirme süresi uzarsa koku artar, tadı da bozulur, o yüzden “kurutmadan pişirmek” çok önemli 😉
yiyip alışmak zaman alacak ozaman galiba haklısın abi saol baya yardımcı oldun🐟😍
Cevap
4Cevap
balık güzeldir
eminim ama benim sevmek için napmam lazım bilmiyirum
Saygı duyarım ben de elma sevmiyorum hatta iğreniyorum
eyvallah
yiyip alışmak için napmam lazım
Sevmiyorsanız yemek zorunda değilsiniz... Eğer kendinizi zorlarsanız emin olun bunu vücudunuz psikolojik ve fiziksel olarak bir yerden size zarar olarak dönüştürür... İnsanlar çoğunluğun sevdiği şeyi normal olarak kabul eder ve birisi sevmediğinde o insanı anormal olarak görür... sevmiyorsanız zaten zihniniz ilk sinyali veriyor size... tadını kokususunu hatta görüntüsünü gördüğünüzde bile sevmiyorsunuz... bu arada bu hayatdakı her şey için geçerli sadece yiyecekler için değil...
doğru dedin
yani alındı pişti yiyebilirmiyim
baharat sarimsakla falan yemeyi dene belki seversin
hmmm iyi fikir
Güzel yapan olursa balığın delisi olursun.
doğru
Balık severim.
ben nasıl yiyip alışacam bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?