Ben aşçıyım duyan herkes küçümsüyor
Ah canım ya keşke masa başı işin olsa diyorlar şaka mı bu
Ben aşçıyım duyan herkes küçümsüyor
Ah canım ya keşke masa başı işin olsa diyorlar şaka mı bu
İnsanlar çok tembel çünkü djsjajaj ben masa başı işte çalışıyorum bedenim yorulmuyor diye, haftada bi gün halı saha, hsonu muhakkak 20 25k adımlık gezi, hici 2 gün akşam ve pazar günü sabah olmaz üzere 3 gün kursa gidiyorum.
Bunu cidden işim ve zamanım yettigi icin elverdigi icin yapıyorum yapmayınca patlarım ben bi ay 20 22 gün git ofiste otur gel 3 5 bilgisayar işi 3 5 görüşme yap bitsin buna gelemiyorum...
Ben eski turizmciyim masabaşını deneyimledim ama dediğin gibiydi çok kötü ya bunalıyordum oturmaktan
Bı çok kişi bundan memnun ya hareket etmek istemiyorlar djsjs
Gastronomi ya da mutfak işi dışarıdan bakana kolay, “eğlenceli yemek yapıyorlar” gibi görünüyor ama içerisi ciddi tempo ve stres. O yüzden insanlar masa başı işi daha rahat, daha düzenli ve fiziksel olarak daha az yorucu sanıyor. Ama bu, senin yaptığın işi küçültmez. Yemek sektörü emek işi, ayakta çalışıyorsun, sıcak, baskı, tempo var. Dışarıdan bakanın anlamaması normal ama bu değersiz olduğu anlamına gelmiyor. Meslek değil, algı problemi bu.
Gayet güzel bence aşcilik insanlar masa başı derken daha rahatt olduğu için doyordur ya da bir devlet dairesi falan ama insan için en güzel iş sevdiyi iştir
Ama böyle yapa yapa herkes şu an memurluğa çabalıyor milyonlarca gencin mesleği yok mesela
Sırf masabaşı iş bulacağım diye asgariyle çalışıyorlar örneğin
Çalışıyor ama herkese nasip olmuyor mesale bana masa başı iş gelse ben gitmem çünkü sevdiyim işi yapıyorum girsemde girerim masa başi işine ama gerek yok
Toplum mal* çünkü. Fazla açıklama yapmaya gerek yok. Sanki fırsat oldu da x şirketinde masa başı iş yapmadın ya da ceo olmadın. Mal* başka bir şey diyemem.
Gel kuçu kuçu seniii🤣🤣
Kuzum, kim ne diyorsa desin, sen dünyanın en kıymetli işlerinden birini yapıyorsun. ❤️ İnsanlar karnı tokken ahkâm kesmeyi seviyor, acıkınca da gidip senin yaptığın yemeğe tapıyorlar, ironik değil mi? 😄
Masa başı iş de güzel, saygımız sonsuz ama herkesin ruhu başka.
Sen ateşin başında, lezzet yaratıyorsun; o da başka bir zanaat.
Küçümseyen olursa şöyle de geç:
“Sen excel açıyorsun, ben mutluluk açıyorum.” 😎🍽️
Cevap
17Cevap
Ben mesela ar-ge işi istiyorum, Allah zeka vermiş kullanmam lazım.
İsteğin bu yöndeyse yap tabi de herkes aynı şeyi istemek zorunda değil onu diyorum
Ya bi sgitsinler. Mis gibi işin var, boş yapmasınlar
Teşekkür ederim cevap için
Garip geliyor artık herkes memur mu olmak zorunda
Sen mutlu olduğun işi yap. Başkalarının yorumları kendilerine kalsın. Çok isteyen masa başı iş yapsın, ben böyle iyiyim de geç
İnsanlar iyice tembelleşti artık o yüzden çok çalışana enayi gözüyle bakıyorlar
Bi de daha fazla para var
masada oturup g@t büyütmek hoşlarına gidiyor
Aşçılardan uzak duracaksın hatta mutfak ortamından uzak duracaksın gördüğüm 5 yerin mutfak çalışanları kimin eli kimin cebinde oluyor hepsi sapık
E yuh yani ne sapıklığı be ben naptım efendi efendi yemek yapıyorum
Aksine sen onlardan fazla kazanacaksın dert etme şu an yeni trend ustaliklar
Gayet güzel bir işin var, her insanın bir sanatı olmalı bence
Ben aşçılığı küçümseyenin ga fasınazıçam. Aeverim ben yemek yapanları. Yapmayı da severim.
Kimseye bakma azı olan konusur hepsi şeyim olur anca
bizim mahallede bir kız var kız iki yıllık bir bölüm okuyup memlekete döndü 3-4 senedir masabaşı iş yapıyordu hatta aynı yere başvurmak için gittim kız masasınının başındaki panoya resimlerini falan asmış dizilerdeki gibi sjsjsj iş yerinde masabaşından farklı bir iş teklif edilince kahve edip istifa etmiş :D yurtdışında herkes iyi kötü demeden çalışıyor bizde bazı insanlar çok narsist maalesef
kahve değil kavga sjsj
Çok istiyorsan allah sana nasip etsin masa başı iş ben işimden memnunum mutlu olduğum mesleği yapıyorum de geç
Ya haklısın da bir olur iki olur insan bunalıyor
Herkesin her konuda bi fikri var zaten millet susmayı bi öğrenemedi sinir ediyorlar insanı
Ben kendi işimi kurmak istiyorum herkes aynı değil isterse aylık 500.000 alıyım çalışan değil çalıştıran olmadığım sürece hedefime ulaşamam
Aşçılık küçümsenir mi be sjsjsj
sevdiğin işi yapıyorsan ne mutlu boş ver başkasını
masa başı daha rahat diye. istiyorlar
Kendi adima istemiyorum onlar mal insanlar
Bak onlara sen işine odaklan
Sanayimi istesin az akıllı olun
Aa nerde ascisin
Aşçılık zor, kolay gelsin.
Teşekkür ederim
bence de saka gibi
ben istemem sıkılırım
Bu devirde masa başı iş kolay mı