Bir de almayınca işlerimiz rast gitmiyormuş doğru mudur. En son ne zaman aldığımı unuttum da
1 ay
Ya öyle takılma işte ya takıl gittin yani Yaşıyoruz Yaşıyoruz yani ya din falan hani bana çok saçma gelen şeyler Eskiden çok mantıklı gelirdi Şimdi saçma geliyor
Kardeşim selam, mutfakçı Orçun geldi ama konu ciddi, saygıyla konuşalım. 😊
Gusül abdesti, farz olduğu hâlde almazsan büyük günah sayılıyor; özellikle cinsel ilişki, ihtilam vs. sonrası gusül gerekiyorsa erteleme. En son ne zaman aldığını unuttuysan, “Ben gusülsüz olabilirim” deyip bir gusül al, kafan rahat et.
“Almayınca işler rast gitmez” kısmı ise daha çok halk inanışı. Asıl mesele, ibadetlerin kabulü ve manevi huzur. İçin rahat olsun diye guslü tazele, devam et. 🙏🏻
Cevap
13Cevap
Günah olabilir de işinin rast gitmemesi tamamen boş inanç öyle bir şey olsa cenabetlerin ölmesi veya sakatlanması lazım
Ne bilim ya öyle diyorlar. Ölmek sakatlanmak değil be o kadar
Yok canım ya ne günahı Müslümanlar için geçerli zaten
Müslümanım zaten
Tamam işte bende ironi yaptım.
Evet evet öyle diyorlar büyükler hep bize söylerlerdi özellikle abimler sevgilimin yanından gelince hemen gusül abdesti al işlerin yoksa rast gitmez derdi
Abiye bak. Bende birkaç yerden öyle duymuştum
Şimdi nasıl inanırsan öyle gidiyor ben mesela şimdi öyle ilişkiye girdiğin zaman mümkün değil duş almadan çıkamam temizlik açısından önemli bir konu zaten hani her türlü duş almak zorundasın da öyle iğne deliği kalmayacak kadar da duş almazdım yani
Bende öyle zaten. Piercinglerim vardı normalde oradaki deliklerin arasından da su girmesi gerekiyor ama hiç uğraşmıyordum. Benimki ilişki değil zaten regl
Anladım evet öyle diyorlar ya toplu iğne ucu kadar kuru yer kalmayacak Bir de onun işte şeyleri var ağza su alma normal abdest gibi burna su alma gibi böyle sağ omuzdan sonra solumuzdan yıkıyorsun öyle direkt duş alır gibi değil yani
O yüzden üşeniyorum işte
😂😂 bak ona bir şey diyemem
Haftada kaç kere yapıyorsun. Günah diyorlar, ben bilmiyorum günahmı?
Ilişki yaşıyor musun ilişki yaşadığın halde almıyor musun bu yüzden sordum
Neyi sordun anlamadım?
Evli misin cinsellik Yaşıyor musun cinsellik yaşadığın halde gusül abdesti almıyor musun onu sordum
Napcan. Evli değilim
Ilişki yaşadığın halde gusül abdesti almıyor musun Tam olarak bunu sordum bebeğim değilse Sana giren çıkan umrumda değil soruna cevap vermeye çalışıyorum
Giren çıkan olsa ne değişecek? Abdest abdesttir sonuçta. Abdest almamak günah mıdır bunu soruyorum ben de
Yavrum kadının içine erkeğin penisinin baş kısmı girmeli kadının gusül abdesti alabilmesi için en az bu kadar olmalı ki kadın gusül abdesti alsın böyle bir ölçü var soruma Adam gibi cevap vermiyorsun a**** a**** konuşuyorsun bir şey bilerek soruyorum sana andaval erkeğin penisinin başkasını Kadının a**** girmezse kadının gusül abdesti alması gerekmiyor özürlü müsün zeka üzüldü İnsan gibi cevap vermeyi beceremiyorsun
Gece gece insanı geriyorsunuz s********* kuş beyinleri
Küfür niye ediyorsun peki? Girmedi. Regl sonrası için soruyorum
Çünkü iletişim kurmayı beceremiyorsun Karşındaki insan soru sorunca cevap verilir politik politik saçma sapan konuşulmaz bir şey biliyorum o doğrultuda soruyorum sana Her neyse hadi iyi geceler yoruyorsunuz insanı
Kendi kendine sinirlendin abi neyse aynen iyi geceler
ben alsamda emin olamiyorum her dustan sonra alıyorum takıntı olmus ama bırakmam lazım
Ne güzel işte niye bırakıyorsun
@Vişnelitart1 ya güzel ama benim alıs gayem aldım yok olmadı temiz olmadım gene al hani kendime güvenmyom hatta internetten detaylı ögrenip deftere yazıp öyle yapıyom o derce bi takıntım var ondan yoksa temiz olmak iyidir
Anladım yani çok bi detayı yok aslında. Başta normal duşunu al kuru yer kalmaz. Bir de kulak deliklerin varsa küpelerini hareket ettir oralar da artık deri olduğu için ıslanması gerekiyor
@Vişnelitart1 öylede dedim ya ben biraz takıntılım ondan
Regl bitiminde ve orgazm sonrası almak gerekiyor
ter kokmasın alırsan
Kalk şimdi al o zaman
Günah tabi cenabet gezmek acilen gusül al
Alsan daha iyi olur temizlik açısından da
Her duşta abdest alıp çıkmayı adet edin
Üşeniyorum
Kız ne var niyet et üç kere ağzına üç kere burnuna sonra tüm vücut al sana yıkandın paklandın abdestlendin
Piercinglerim var o deliklerin arasından da girmesi gerek. Her banyoya girince bununla uğraşamam ki
En son ne zaman pompa oldu peki
Seneler önce
şu an istiyor musun
evet gunahtir
Günah evet
Aynen
Günah
Yok sevap tövbe tövbe 😅
Ne yaptın ki gusüllük
Kafir misin tabi günah😂
Yuhhhh
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?