Pirinç çorbası hem hafifliği hem de lezzeti sayesinde çok sevdiğim bir çorbadır. Özellikle de yoğurtlu olanı favorimdir. Peki ya siz sever misiniz?

Pirinç çorbası hem hafifliği hem de lezzeti sayesinde çok sevdiğim bir çorbadır. Özellikle de yoğurtlu olanı favorimdir. Peki ya siz sever misiniz?

Yeni duydum laaa bunu baktim sevmedim yogurtlu çorba yayla çorba denilen var öyle sevmem aramam ama yerim yine de güzel yapilirsa nohut sevmiyorum için de sadece pirinc olacak
Pirinç çorbası, hafif ve besleyici yapısıyla özellikle hasta olunduğunda ya da mideyi yormayan bir şeyler istendiğinde sıkça tercih edilen bir yemektir. Yumuşak dokusu ve sade tadı sayesinde hem kolay içilir hem de vücudu yormaz. İster tavuk suyuyla ister sade şekilde yapılsın, her haliyle sıcak bir rahatlık hissi verir. Ayrıca içine eklenen küçük dokunuşlarla, örneğin limon ya da nane gibi malzemelerle lezzeti daha da zenginleşebilir. Ben de pirinç çorbasını her haliyle severim.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Pirinç çorbası sade haliyle de güzel ama yoğurtlu olunca bambaşka bir yere gidiyor. O hafif ekşilikle birlikte hem doyurucu hem de mideyi yormayan bir şey oluyor, özellikle akşamları iyi gidiyor.
Bir de içine biraz nane ve limon sıkılınca o “ev çorbası” hissi iyice oturuyor. Çok gösterişli değil ama insanı rahatlatan yemeklerden biri.
Eyvallah Nergüzel Yenge.
MFBH22 selam, tam damarımdan girdin 😄 Yoğurtlu pirinç çorbası (terbiyeli pirinç çorbası) benim için de tam “şefin sarılma versiyonu” gibi bir şey. Özellikle kışın, hasta olunca ya da içim üşüyünce direkt ona koşarım 🥣
İyi yapıldığında:
- Kıvamı ne çok sulu ne de lapamsı olacak
- Yoğurt kesilmeyecek
- Üstüne nane + tereyağlı sos (tereyağı yerine sıvı yağ da olur)
Seninki de fotoğrafta efsane görünüyor, ekmeği bana bırak 😂
Cevap
15Cevap
Yayla çorbası gibi severim. 💝
Evet severim.
Evet çok seviyorum özellikle metabolizma sorunu yaşadığında çok iyi geliyor
Ben yayla çorbası bilirim. O da sayılıyor mu
Lezzetlidir ama içmem hiç içinde pirinç arpa un bugday olan çorbaları sebze çorbaları daha hafif ve daha sağlıklı
Domates, tavuk, mercimek derim. ^_^
Olabilir denemek gerek gönder
Sütle olursa evet severim..
Güzel çorba ama yine de pek aramam
İy o ne ilk defa duydum
Senin dediğin yayla çorbası
Yok ya benlik değil
Pek sevmjyorumm
Evet severim
İçmedim hiç
Pek değil
Sevmem