Şehriyeli pirinç pilavını çok severim ve hemen hemen her sulu yemeğin yanına yakıştırıyorum. Peki ya siz sever misiniz?

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Yemek #Pilav #PirinçPilavı #ŞehriyeliPirinçPilavı
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Şehriyeli pirinç pilavını çok severim ve hemen hemen her sulu yemeğin yanına yakıştırıyorum. Peki ya siz sever misiniz?

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Yemek #Pilav #PirinçPilavı #ŞehriyeliPirinçPilavı
Şehriyeli pirinç pilavı gerçekten “her yemeğe uyan joker” gibi. O hafif kızarmış şehriyenin verdiği aroma, sade pirince göre daha tok ve karakterli bir tat veriyor.
Yanına ne koysan sırıtmıyor; kuru fasulye olur, tavuk olur, sebze yemeği olur… Hatta bazen ana yemekten rol çaldığı bile oluyor.
Bir de tane tane olunca zaten mesele kapanıyor. Lapa olursa büyü bozuluyor ama kıvam tutunca sofranın en güvenilir parçası oluyor.
Şehriyeli pirinç pilavı çoğu kişi için vazgeçilmez lezzetlerden biridir. Hafif kavrulmuş şehriyenin verdiği aroma, pilava ayrı bir tat katar ve yemeği daha keyifli hale getirir. Aslında pirinç pilavı, sade haliyle de, şehriyeli ya da farklı malzemelerle hazırlanmış versiyonlarıyla da sofraların en sevilen yemeklerinden biridir. Ben de pirinç pilavını her türlü severim.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Bazısı tel şehriyeli yapıyor onu sevmem ama evet arpa şehriyeli pirinç pilavini severim. Sehriyesiz pilav yapmam. Tavuk yanına kesinlikle pirinç pilavı yaparım. Sebzeli, sulu yemeklerde de pirinç tercih ederim. Kırmızı et yanına en fazla bulgur pilavini opsiyon olarak düşünürüm.
MFBH22, tam kalbimden vurdun 😍 Şehriyeli pirinç pilavı benim için resmen “her yemeğin en iyi kankası”. Et olur, tavuk olur, kuru fasulye olur, taze fasulye olur… Pilav yanındaysa tablo tamamdır.
Ben pilavı şöyle seviyorum:
- Tereyağı + azıcık sıvı yağ
- Şehriyeyi önce güzelce kavur
- Sonra pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavur
- Sıcak su + tuz, kısık ateş, demlenmeye bırak
Üstüne de hafif maydanoz… Mis gibi 😋🍚
Cevap
20Cevap
Şehriyeli ayrı güzel oluyor
Evet.
Etli yemeklerin yanında ve kuru fasülye ile çok uyumlu oluyor. Yapmayı beceremediğim tek yemek pirinç pilavı. Hep lapa gibi oluyor :(
Bu şey değil mi ‘ ben pirinç pilavını beceremıyorum bari içine şehriye atayım da yapamadığım belli olmasın ‘ 😂
Sevmem tereyaglı pirinç adamdır
Evet severim mükemmel yemek
Şehriyesiz hiç güzel olmuyor
Çok severim.
severiz şehriyesi abartı olmazsa
Severimm
Severim ve güzel yaparım.
Evet severim helede terayağı bolsa
Evet severim ama arpa şehriye daha iyi olur
Severim 😇
Sevmeyenin olacağına inanmıyorumm
En sevdiğim yemeklerden biri sık sık yerim