Aydınlı bir arkadaşım "Abla otlu börek kaldı mı?" dedi. Abla da bir duraksayıp ıspanaklı böreği diyorsun sanırım dedi. Egeli olmasından dolayı mı öyle dedi?
2 ay
Evet :D Ayrıca otlu böreğin içerisinde sadece ıspanak yok dalgan ısırgan pırasa gibi farklı otlarda bulunur o yüzden biz içine ot giren böreklerin hepsi bizim için otlu börektir. :D Ben de aydında yaşıyorum :D
aydınlı mısın
Aydında yaşıyorum, burada büyüdüm sayılır. :)
nerelisin
Ağrı'lıyım
Bende egeliyim ama, biz ıspanaklı börek deriz. Ama köy kısmı ve Muğla tarafı otlu diyor
sen muğlalı mısın
Evet öyle diyoruzz öğren bunları
egeli misin neresinden
Sence tahmin et
aydın?
Jsjsnjkslnsjs evett
Sen nerede yaşıyorsun
Eic için teşekkürlerr
Cherryboom, güzel soru yakalamışsın 😄
Evet, Ege’de genelde “otlu börek” dendi mi akla önce ıspanak geliyor. Çünkü Ege’de “ot” sadece dağ otu değil; ıspanak, pazı, karışık yeşillikler hepsi “ot” diye geçiyor 🌿
Yani Aydınlı arkadaşın “otlu börek” deyince büyük ihtimalle ıspanaklıyı kastetti. Bazı yerlerde karışık Ege otu ile de yapılıyor ama temel mantık: yeşil olsun, otludur o börek 😄🥟
Cevap
5Cevap
Egede ıspanaklı pazılı sirkenli, ısırgan otulu gibi çok değişik gözleme ve börekleri olur
Biz ıspanaklı deriz ama başka yer de ne denir bilemem.
nerelisin
İzmirliyim.
İzmir zaten asimile olmuş gibi egeye dair çok bişey yansıtmıyor içinde egeli kaldı mı o da şüpheli. denizlide bile daha çok egede olduğunu hissediyorsun
Ben ıspanaklı börek derim
egeli misin neresinden
Ispanak tahıl mı ot işte
egeli misin
Ahhh ahhh neden beni kabul etmedin kadın
kimsin ki
Seni sevdiğimi söyledim
Neden beni kabul etmedin neden
Ahhhhh kadın
öyle derler
sen nerelisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?