Karides lastik değildir, yanlış pişirildiğinde lastik olur. Doğru pişmiş karides yumuşak, hafif sulu ve tatlımsı bir aromaya sahiptir. Deniz ürünü olduğu belli olur ama ağır koku vermez. Dokusu da ne kalamar gibi sert ne tavuk gibi kuru, arada daha rafine bir yapıdadır. Genelde yapılan hata fazla pişirmek, karides zaten çok hızlı pişer, 1-2 dakika yeter. Bunu aşınca protein yapısı sertleşir ve o “lastik” dediğiniz doku ortaya çıkar.
Ya ben çok severim şimdi nasıl desem böyle hafif yumuşak bir tadı var ama pişirilirken katılan sosları vs. den dolayı tamamen değişiyor ben çok seviyorum midye'de benim fav.
Görseldeki restoranlarda olabilir hiç görmedim küçük küçük oluyor genelde bir gün evde denedim kremalı güzel bir sosla çok ağır bir kokusu vardı midem bulandı evde yapmayı önermem kesinlikle geri kalanını çöpe attım restoranda da yedim deniz kokulu makarna gibi düşünebilirsin
Karidesin tadı somona pek benzemez diyeyim hemen. Somon daha yağlı ve yoğun; karides ise: - Hafif tatlımsı - Deniz kokusu çok baskın olmayan - Dokusu lastiksi değil, doğru pişince yumuşak ve hafif diri
Tavuk & balık arası diyebiliriz hatta, bazıları “deniz tavuğu” der 😄 Izgarada, sarımsaklı tereyağlı ya da güveçte efsane olur. İlk denemede mümkünse sade ve fazla soslamadan ye, kendi tadını daha iyi anlarsın 😉