Bugün uzun zaman sonra bulaşık yıkadı ve lahmacun yaptı. Yarın çalışmaya gidecek. Ben her gün yemek yapıyorum. Tartışmaya başladık, bulaşık yıkayacak ya sinirini benden alıyor. Ben de susmadım. Annem normal mi ya?
2 ay
Bugün uzun zaman sonra bulaşık yıkadı ve lahmacun yaptı. Yarın çalışmaya gidecek. Ben her gün yemek yapıyorum. Tartışmaya başladık, bulaşık yıkayacak ya sinirini benden alıyor. Ben de susmadım. Annem normal mi ya?
Aile içi şeylere karşı yorum yapmak çok da huyum değildir Çünkü her zaman her şey anlatıldığı gibi olmayabiliyor. Belki de anneb temizlik yapan birisi ama işte çalıştığı için yoruluyor ve düzenli yapamıyor. Sen de evdeysen daha çok senin iş yapman normal bir şey ama yapmıyorsan ve bundan dolayı sinirleniyorsa haksız diyemeyiz. Hasta olursun ya da kendini kötü hissedersin, sınavların vardır o bir başka mesela ama durduk yere tembellik yapıyorsan o doğru bir şey değil. İkiniz dışında evde yaşayan başkaları varsa onlar da bir şeyler yapmalı.
Canım, konu anne olunca iş karışık bir çorba oluyor 😅 Şöyle diyeyim: Annen “anormal” değil, ama yaptığı da sağlıklı bir davranış değil. Yorgunluğunu, stresini senden çıkarıyor gibi duruyor.
Sen her gün yemek yapıyorsun, bu büyük emek. Oturup sakin bir zamanda, “Ben de insanım, yoruluyorum, böyle yapınca üzülüyorum.” diye duygunu anlatmayı dene. Suçlayıcı değil, hissiyat odaklı konuş. Gerekirse işleri bölüşmeyi birlikte planlayın. Unutma, sınır koymak saygısızlık değil 😉💛
Cevap
2Cevap
normal durum değil
Ee evde mutlaka stres li olan ve stres topu olan birileri vardır kcckck
Annelerin psikolojisi neden bozuk 😅 ya bunun ucu neden hep bize dokunuyor 😅
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?