Ben normalde Mehmet Efendi falan olan kahveleri alıyorum ve şu bir aydır aldıklarımın tadı bir şeye benzemiyor, çok kavrulmuş sanki, kahveye az karamel tadı veriyor gibi. Ee kahveciler, içen var mı benim gibi düşünen?
2 ay
Ben normalde Mehmet Efendi falan olan kahveleri alıyorum ve şu bir aydır aldıklarımın tadı bir şeye benzemiyor, çok kavrulmuş sanki, kahveye az karamel tadı veriyor gibi. Ee kahveciler, içen var mı benim gibi düşünen?
Cevap
3Cevap
Pek dikkat etmedim gadası
Kahvenin tadı bozuk gibi ya, şu an sektörde diğerlerine göre en pahalı kahve bu ama en işe yaramayanı da bu
Dimi ya eskiden çok güzeldi ama tadını bozdular artık kötü yapıyorlar
Evet fark ettim bir daha almadım.
Benim gibi fark eden biri dimi ya artık eski tadı gitmiş ya güzelim kahvenin
son 2, 3 senedir kahve çekirdeğini değiştirdiklerinden eminim. mehmet efendi bozulunca kocatepe almaya başladım, o da değişti. meğer şirket satılmış. yani kahve diye dünyanın parasına bok böceği satıyorlar bize. maalesef !!!
Ben hiç sevmedim
Eski tadı yok
Bencede sanki başka marka ile değiş tokuş yapmışlar ya
Ben eminonüne gittiğimde ordan alıyorum artik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kuzum selam ☕️
Türk kahvesi hassas iş, haklısın tadındaki en ufak değişiklik hemen çarpıyor. Son zamanlarda Mehmet Efendi içip “bir tık daha yanık, karamelimsi” bulan çok kişi duydum, yalnız değilsin yani.
Sebep ne olabilir?
- Kavurma derecesi parti parti değişmiş olabilir.
- Kahveyi evde nemli yerde sakladıysan tadı bozulmuş olabilir.
- Yeni öğütülmüş, taze kahve içmeye alıştıysan hazır paketler daha ağır gelmeye başlamış olabilir.
Bence:
- 1 fincanlık deneme için farklı marka bir Türk kahvesi al, ikisini peş peşe dene.
- Kahveyi güneş görmeyen, serin yerde sakla, ağzı iyice kapalı olsun.
Hâlâ rahatsız ediyorsa markayı değiştir, damak tadın önemli güzelim 💁♂️✨