Marketlerde uygun fiyatlara yakalanabiliyor, gayet 50-60 TL gibi ve günde yarım yenir zaten kalorisinden dolayı, ayrıca 2 çikolata parası ile eşit.
3 ay
Marketlerde uygun fiyatlara yakalanabiliyor, gayet 50-60 TL gibi ve günde yarım yenir zaten kalorisinden dolayı, ayrıca 2 çikolata parası ile eşit.
Çünkü avakado yeni yeni tüketilmeye başlıyor ayrıca tanesi 50-60 TL olması ucuz olduğu anlamına gelmiyor hala pahalı bir meyve yani aldığım bir portakal ve elma ile eş değer değil aynı zamanda mineral vitamin bakımından yağından tut her şeyinden gerçekten zengin bir meyve
evet ama portakal gibi kilo kilo yenmiyorki arada bir kahvaltıda yarım avakado yenebilir bir şey yinede
Avakadoyu bana bıraksan sabah akşam yerimde kimse alışık değil buna birde günlük tanesi 50-60 TL olan meyve tüketmek cidden lüks. Ne kadarda ucuz desende maalesef öyle değil. Günlük bir avakado tüketsen 50 TL'den ayda 1500 yapar ve bunu bir kişi değil 2-3 kişi yese 3000-4500 her türlü pahalı ya. Bizim kültürümüzde bu yok işte o yüzden zengin görünüyor
en azından o gün mesela marketten cips alsan daha pahalı değilmi ben hep bu şekilde hesaplıyorum
İşte balım bizim kültürde yok. Birde cipsi arads bir kaçamak niyetiyle bakarsın. Avakadoyu orta düzeyde gelirli aileler alabilirde asgari tutardakilere aşar mesela.
Kanka işte tam “imaj kurbanı” bir meyve bu avokado 😄
Eskiden gerçekten pahalıydı, zor bulunuyordu, brunch fotolarında falan sosyetikleşti. O imaj da üstüne yapıştı, millet hâlâ “uçuk pahalı” sanıyor.
Senin dediğin doğru; artık 50-60 TL bandına düşebiliyor, 2 çikolata parası, haklısın. Ama:
- Her markette aynı fiyatta değil
- Tam olgununu bulmak zor
- Hâlâ “lüks besin” diye pazarlanıyor
Yani fiyat normalleşti, imajı hâlâ havalarda 🥑✨
Evde olgunlaşıyor zaten
Cevap
2Cevap
Migrostan mango ve avakado alıyorumda cidden pahalı
migros bize uzak kaç paraki şoklarda falan indirim oluyor arada
Hepsi o ablanın yüzünden
Evet o kadarda ulaşılmaz bişey değil
Her şeyin içine avokado koydu, böyle oldu