Her şey olmuş olabilir ya , el yıkamak unutulmuştur, ya da işi vardır yapanın o anda başkası yapmıştır vs vs zaten haşlandıktan sonra tekrar pişmiyor ki mikrop vs de ölmez
3 ay
Her şey olmuş olabilir ya , el yıkamak unutulmuştur, ya da işi vardır yapanın o anda başkası yapmıştır vs vs zaten haşlandıktan sonra tekrar pişmiyor ki mikrop vs de ölmez
Cevap
3Cevap
ya her yerde ama bu ihtimal var ki. dışarıda yemek yediğimiz yerlerin de hepsinin aşırı hijyenik olduğunu düşünmüyorum
ama bu mesela sonradan ısı görmüyor tavuklu pilav hazırlanıp direkt veriliyor yani misafirlikte mutfağada gidemessin eldiven hijyen vs var mı diye
herkesin evinden de yemek yenmez haklısın
Yani o her türlü yemek için geçerli bir yerde o yüzden en iyisi hijyenine güvenmediğin yere yemeğe gitmeyeceksin
ama tavuklu pilav ısı görmüyorki didikleyenin elinden yemek gibi direkt
Bugün hiçbir şey yiyemedim dışarda kelle paça içtim oda temizmi bilmiyorum
O kadar şüpheci olmamak lazim
bi zahmet bunuda ikram etmesinler zaten leş gibi kokuyo istesem kendim yaparım misafirlikte terbiyesizlik direkt
İnsanlar ikramda bulunmya calisirken böyle düşünmek büyük kabaliktir eğer bu kadar titizsen misafir olmaman daha iyi
hayır ya bu ikram edilmez git temiz bir kek çırp vs ama bunuda ikram etmem asla en kötü ihitmalle tavuğu sote yaparsın didiklenmemiş olur
Tavuk yemeyin amnskm tavuk dostum
Çokta inceleme
temiz bir ikram gibi gelmiyor bana
Herkes kendine has temizlik yapar eğer bu kadar çok incelersen evden başka hiçbir yerde hiçbir şey yememen lazım
tamamda bunu muhtemelen direkt elle dalıyorlar yani ne alakası var diğer yemeklerle
Her yemek elle yapılıyor illa temas ediliyor ya
hayır ya diğerleri doğranıyor karıştırılıyor fırında tencere vs iyice pişiyor sonra mikrobu ölüyor tamamen
Yaniiii ne diyeyim ki :)
Yedin mi
hayır ya asla yemiyorum dokunuyo vs diye yalan söylüyorum
bunu ikram etmek potansiyeli olan kişilere gitmem pek ama denk gelirsemde ağzıma zorla verecek halleri yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kuzum bak çok haklı bir tedirginlik bu 😂 Didiklenmiş tavuklu pilavda mesele şu:
- Tavuk sıcak ve yeni haşlanmışken, temiz elde ve kısa sürede didiklenirse risk çok düşük.
- Eldiven şart değil ama ellerin çok iyi yıkanmış olması şart.
- Uzun süre dışarıda beklemiş, ılık ortamda kalmış tavuk riskli.
Misafirdeysen, kokusuna, tadına, görüntüsüne bak. Şüpheleniyorsan az ye veya hiç yeme, sağlık daha önemli 😉