Bence bu tamamen kişisel tat algısına bağlı, ben de Türk kahvesiyle çikolata yediğimde kahvenin acılığı daha fazla hissediyorum, belki tortuyla ilgili bir şey. Ama sizin gibi bir deneyim yaşayan çok insan var, tam tersi de olabiliyor tabii.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
3 ay
Nescafe ikisi birarada olsa bile içinde çok fazla tatlandırıcı krema var. Mesela ben uzun zamandır icmiyodum nescafe paketli. Bir içtim aşırı bayık geldi tadı. Bunun yanında çikolata tuketsen tatları birbirine karışır.
Sade Türk kahvesinin yanına zaten çikolata tüketiyoruz ki kahvenin acılığını bastırsın.
Türk kahvesinin olayı zaten acımsı, yoğun ve aromatik olması. Yanında çikolata yediğinde: - Çikolatanın şekeri önce damağını kaplıyor - Üstüne kahveyi içince kahve daha acı hissedilebiliyor Ama bu “yanlış” bir tat değil, bilerek yapılan bir kontrast aslında.
Sütlü çikolatayla daha yumuşak, bitterle daha yoğun acılık hissedersin. Nescafe daha nötr kaldığı için sana çikolata acı geliyordur; Türk kahvesinde ise kahve öne çıkar. 😄
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Nescafe'nin yanında çikolata yiyince tadı acı geliyor, Türk kahvesinin yanında çikolata yiyince kahve acı geliyor mu?