Yoğurt, et, herhangi bir salçalı yemek, hatta tost yaparken bile zeytinyağı ile karıştırıp sürüyorum be hattaaa kek çayını bile seviyorum. .
3 ay
Yoğurt, et, herhangi bir salçalı yemek, hatta tost yaparken bile zeytinyağı ile karıştırıp sürüyorum be hattaaa kek çayını bile seviyorum. .
Hobaaa kesinlikle dağ kekiği gibisi yoktur, top kekikte efsane olur avucuna koyar ezersin peeeh peeeh. Yarım ekmek arasına kaşar ile birlikte mayonez, sarımsak tozu, kekik ve kornişon turşu gibisi yoktur. Sahanda göz yumurta ve omlet kekikle enfes olur, az pişmiş kurutulmamış kendi yağında vega az tereyağlı sucuğu kekiklersin var yaa efsanee. En fazla da değişik bir fantezim var kekikle ilgili, sade patates cipsi severim ve icinde sadece patates, tuz ve yağ olur. Aromalılarsa ise 30 çeşit katkı maddesi vardır o yüzden en iyisi sade cips. Açarken ucundan makasla keserim, boyutune göre en büyük paketse 2 yemek kaşığı kekiği basarım içine, kestiğim yerden tutarak başlarım çalkalamsya ve 10-15 dakika aromanın geçmesini beklerim içine o deliği kapatıp ve sonuç muhteşem, muazzam, kusursuz olur eğer denemeyen varsa. Bitmedi, kekikli tariflerimiz devam etmekte. Sabah ve gece şifası dediğim 2 çeşit ürün var, sabah için bir kase zeytinyağına az limon, tuz, zerdeçal, zencefil, karabiber, kırmızı toz biber, nane, biberiye, çörek otu, kimyon ve elbette kekik atarım, herhangi bir insan evladı bunca baharatı başka türlü tüketemez, baharat yanında zeytinyağı ve limonun da şifasını alırsınız. Aynı baharatları zeytinyağı yerine yoğurt içerisine koyunca ki tercihen bol yağlı proteinli kaymaklı tava yoğurdu, içine bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilaveli diğer tüm baharatlar aynı. Bu yoğurtlu sosa ister çizi, çubuk kraker, gong gibi atıştırmalıkları bandır, ister sade cips bandır al sana gece şifası. Eğer kekik kavanozunu açınca ortama kokusunu yaymıyorsa içine ot karışmıştir atın gitsin. 😅
Vay be... Makale yazmışsın kekik sevdasına. :D Çok teşekkürler, emeğin ve kekikseverliğine. <3
Hepsiini denemek istiyorum. Dağ kekiği ve uzun dikenli kekik vardı annem topluyor her yıl. :)
Rica ederim ne demek. 🤗 Dikenlilere dikkat edin yine de iyi kurutulup ufalanmazsa damağa batabilir hatta kılçık gibi boğaza da saplanabilir, iyice kuruyup öğütülmesinde fayda var. Yemek yapmayı, yemeyi ve insanlara yaptığım yemekleri tattırmayı severim, kekik gizli silahlarımın başında geliyor gerçekten her şeye tat katıyor. 😇 Kekikli tarifleri deneyip seversiniz umarım, çibörekten lahmacun harcına kadar her şeye eklerim tariflere sadık kalmam kendi dokunuşumu yaparım, marinasyonda da kullanırım. 😅
Of kekiğe zayıfım diyorsun yani, tam benlik ekip 😂🌿 Benim elim de en çok kekik + pul biber ikilisine gidiyor. Ette zaten olay, ama yoğurda biraz zeytinyağı biraz kekik… Mis! 🫠 Tosta sürmeli fikrine ayrıca saygı duydum, Urla’daki mutfakta bir ara kekikli tereyağı yapmıştım, millet ekmeği bırakmadı.
Kek çayı da ayrı bir seviye bu arada 😄 Bağışıklık dostu! Ama dikkat, dozunda güzel.
Kekikçiler burada mı, yoksa pul biber tayfa mı ağır basar? 🌶️🔥
ben kekiikçiyim. p
Cevap
6Cevap
Zeytinyağına zeytin basıp üstüne kekik demlendirir misin
evet en sevdiğim kekik kombinleri içinde. p yeşil zeytin olmalı ama
Of ağzının tadını biliyorsun cidden
evet hatta şu dağ kekiği muhteşem
Aroması daha yoğun oluyor evet
en sevdiğim kendisi. p
Sizinle o zeytin sosuna sıcak pideyi bana bana yemek isterdim hanımefendş
Kekik ve tavuk harcını çoğu şeye katıyorum tavuk harici 😄