İzmir’in son yıllarda tüm Türkiye’ye yayılan, "akışkanlık" dendiğinde akla gelen en meşhur tatlılarından biridir. Eğer çikolataya ve çıtır hamura bayılıyorsan, İzmir Bombası tam sana göre bir lezzet. Fakat İzmir bombası denince akla hemen İzmirin güzel kızları geliyor konumuz ile alakası yok :) O yüzden hiç İzmir bombası tattın mı? Merak ediyor musun? Denemek ister miydin?
Yedim ama her yerde yenmiyor ya. İçine nutella süren de var, çikolatayı eritip yapan da, dandik çokokrem markası kullanan da var. Çikolata eritip konulmazsa lezzetli olmuyor. Ekmeğe sarelle sürmüş hissiyatı veriyor. Ayrıca çok ağır bir tatlı. 2 taneden fazla yenmez
Ay ben nasıl bomba yerim, bomba yenir mi, patlarız ayol :D Tamam şimdi yine kötü espikimi yaptıktan sonra yanıt vereyim sualinize, evet İzmir bomba yaptım, nefisti tadı, yerken ağzım burnum bilhassa ilk yediğimde akışkan çikolata oldu lakin olsun , güzeldi , unutamadığım unutamayacağım bir lezzet bombası olarak kaldı dimağımda İzmir bombası 💣🍫
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
3 ay
Evet. Ama bana hitap etmiyor çok tatlı. Bir tanesi bile komaya girmenize sebep olabılır 🤣👌🏻
Sadece yedim mi? Ustaaa ben onunla duygusal bağ kurdum 😂🍫 İzmir Bombası var ya, dışı incecik çıtır, içi akışkan çikolata… İlk ısırıkta yüzünde anlamsız bir tebessüm oluşturuyor 😄
Evde de yapılır bu arada! - Un - Yoğurt - Sıvı yağ - Bir tutam pudra şekeri İçine sür çikolatayı, incecik kapat, kısa sürede fırınla.
Sırrı hamuru ince açmak! Denemediysen kesin dene, pişman olmazsın 😉🔥
Bir sefer yemiştim onda da çikolatası çok katıydı ve sevememiştim ne kadar İzmirli olsam da. Onun yerine Özüme gelince Çelebiden boyoz almayı tercih ederim :)
İzmir'i ziyaret ettiğimde denedim başka yerde de denedim İzmir 'de yapılan daha lezzetli yoğun akan bir çikolata hakim ama abartılacak bir tatlı değil...
Abartıldığı gibi değil bence bu kadar abartacak nesi var bildiğimiz kahvaltı cikolatasini hamurun içine koyuyorlar o kadar yapılışını gördüm ve tadı öyle efso değil bana göre
böyle alıştım. Anneanem 90 yaşında şekerden öldü. baba tarafı da ana tarafı da 80 den aşağı ölen yok. varsa kaza da ancak.. doğal yaşama ömrü 80+ aile ağacına baktığımda. Dedem geçen sene 100 de vefat etti. anneanem gittiğinden beri bıraktım. annem öleydi bu kadar üzülmezdim.