Triliçe yapmak istiyorum daha önce karamel sosu yapamamıştım siz yapabiliyor musunuz ve nasıl yapıyorsunuz
3 ay
Kısık ateşte seker eriyene kadar pişiriyorsun karıştırma ve tavada yap daha sonra krema katip iyice karıştır. Önce sertlesecek sonra kivam alir. Tereyağı varsa da ocağı kapatmana yakın 1tk icine atarsan rengi daha parlak olur. Ben bu sekilde yapıyorum 🤲🏻
Tereyeyağı tuzlu olsa sorun olur mu
Tuğçem hoş geldin mutfağa! 😄 Trileçenin yıldızı o karamel sos, hadi yapıyoruz!
Malzemeler:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket (200 ml) sıvı krema
Yapılışı:
1️⃣ Şekeri tavaya al, kısık-orta ateşte karıştırmadan erit.
2️⃣ Kehribar rengi olunca tereyağını ekle (dikkat köpürür 😄).
3️⃣ Ocağı kıs, kremayı yavaşça dök ve hızlıca karıştır.
Pürüzsüz olunca hazır! Ilıyınca koyulaşır, panik yok 😉 Ben ilk yaptığımda yakmıştım, sabır işi bu! 🍰✨
Cevap
6Cevap
şeker ile
Youtubeyi açıp yazıyorsun ve karşına bir sürü video gelio bakmanı tavsiye ederim kimse görmeden
Ordan izliyip yaptım zaten sonuç hüsran
gpt sor
Trileçe değil de karamel sos mu derdin. Sen trileçeyi becer. Karamel sos en kolayı baby
Triliçeyi beceriyorum da niye öyle dedim gerçekten çok kırıldım
Niye kırıldın tatlım. Karamel en basiti. Ama tatlıya ne gerek var onu anlayamadım.
Sen nasıl yapamıyorsun asıl
İnan bi beceremedim
Bak AI anlatmış hemen sjsjs
Ben hiç tutturamıyorum kıvamını
Git hazır al daha masrafsız 🤣
400 tl imiş ona o parayı veremem
Yapmaya kalsan da o kadar tutuyor ortalama, üstüne bir de yapamıyorsun israf dkkdkd
O mantıkta düşünsem gider bir dilim sipariş eder yerim demi ama ben trliçeye bayılıyorum 1 dilim yetmez
Pek parası olmayan bir tipe benzemiyorsun ama, bir kaç denemeden sonra başarırsın gibime geliyor
4 kere denedim yapamadım ayrıca ahahahah ben zengin görünen fakirlerdenim
Hanım kızımız da baya beceriksizmiş snsnns, olduğun gibi görünsen daha güzel olur
Ablam burada olsa soracaktım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?