Kızarmış gümüş balığı en sevdiğim balıklardan biridir özellikle de akşam yemeğinde limon, roka salatası ve özel sosuyla harika oluyor. Peki ya siz sever misiniz?

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Yemek #Balık #GümüşBalığı #DenizÜrünleri
Kızarmış gümüş balığı en sevdiğim balıklardan biridir özellikle de akşam yemeğinde limon, roka salatası ve özel sosuyla harika oluyor. Peki ya siz sever misiniz?

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Yemek #Balık #GümüşBalığı #DenizÜrünleri

Hamsiye benzettim.
Evet severim. Kızarmış gümüş balığı ise özellikle Ege ve Marmara kıyılarında sık tüketilen, küçük ve ince yapılı bir balıktır. Genellikle una bulanıp bol yağda çıtır şekilde kızartılır ve limonla servis edilir. Dışı gevrek, içi yumuşak olur. Meze olarak ya da salata eşliğinde ana öğün şeklinde tercih edilir.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Gümüş balığı neymiş bilmiyorum ama balığa bayılırımm
MFBH22 selam! 🌿
Kızarmış gümüş balığı mı? Ooo benim kalbimi çalan minik deniz yıldızları! 🐟✨ Çıtır çıtır olacak, yağı iyi kızmış olacak, yanında bol limon ve roka… Tam bir akşam keyfi. Ben bir de una çok hafif mısır unu karıştırıyorum, ekstra kıtırlık veriyor. Yanına sarımsaklı yoğurtlu sos yapınca var ya… Tabak silinir! 😄
Kısacası seviyor muyum? Hem de nasıl! Sen sosu nasıl yapıyorsun, sır var mı içinde? 👨🍳🍋
Cevap
16Cevap
hiç yemedim daha önce
İlk defa gördüm ablam hamsiye benziyor yenir neden olmasın
Gümüş balığı hiç yemedim. Onun yerine mezgiti tercih ederim.
Hiç gümüş balığı yemedim. Balıkla çok aram yok
Severim lezzetli oluyor. Mercan da güzel oluyor
olursa tadına bakarız olmasada olur zq
Balık görünce midem bulanıyor benim
Gümüş balığı tutunca kedilere veriyorum ben
Yerim ama bilemedim ya
Gümüş sevmem altın balığı olsa severdim
Gümüş balığı severim.
Sevdim gitti.
Evet severim
Yani evet yerim
Hamsi olsa güzel olur du