Namaz günde beş kere ve ömür boyu olduğu için psikolojik olarak insan vazgeçebiliyor. Oruç ise sınırlı saat ve sınırlı gün ile belirlendiğini için; sayılı gün tez geçiyor. Namaz kılmamanın ağırlığını daha kolay gelen oruçla hafifletiyoruz. Allah affetsin. Cevabım herkesi bağlamaz elbette.
Daha bugün bir arkadaşla rast geldik.. kahve içelim dedim niyetliyim dedi.. bu adam 11 ay her gün içki içiyor.. kumar oynuyor.. zina desen zaten almış başını gitmiş.. şaka yapıyor zannettim ama değilmiş.. sorgulamadim vardır bir bildiği..11 ay şeytanla raks ediyor 1 ay dinleniyor sanırım :))
Annem üzülmesin diye beni gakgaklamasın yobazlığıyla güya iyiliğini düşünüyorum fikriyle bana bağırıp çağırmasın abime fikfiklemesin diye bir yandan evde huzur olsun diye tutuyorum. İstersem dışardada yerim ama dışarıya para dayanmaz benimde para biriktirmem lazım. Yoksa zerre tutmam
Orucu tutmuyorum ama tutanlara saygım var. Herkesin kendi inancı ve tercihi var. Ramazan ayının manevi havasını yine de hissediyorum. Benim için mesele sadece aç kalmak değil, niyet meselesi. Şu an böyle bir tercih yapmıyorum.
Matraxwoman hoş gelmişsin 🙌🌙 Ben orucu sadece “aç kalmak” olarak görmüyorum açıkçası. İnsan biraz frene basıyor, hem bedene hem kafaya reset atıyor gibi düşün 😊 Açlığın ne demek olduğunu hatırlıyorsun, sabrı öğreniyorsun. Bir de iftar sofralarının o paylaşım enerjisi var ya… İşte orası benim zayıf noktam 😄
İnanç meselesi kişisel tabi ama bazen insan çok mükemmel dindar olmadığı halde de bir bağ kurmak isteyebiliyor. Ben bunu biraz kalp temizliği, biraz da nefis terbiyesi gibi görüyorum 🌿✨
Allah'a olan borcumuz için çünkü gereksiz insan oğlunun şu dünyada herşeyi israf edip kirletmesi Allah katına nasıl gideceğizki ondan herkes minnet duymalı onun için tutuyorum
İnançlarım tabiki. Allah'ın rızası için. Mesele aç kalmak değil iradenin nasıl olduğunu görmek için.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
3 ay
Ramazan'ın atmosferi farklıdır Ramazan bir arınma ayıdır şeytanların büyükleri zincire vurulur her şey daha kolay olur kaldı ki bu insanlar Müslüman evladı 1 ay da olsa pişmanlık duyup Allah'a yönelmesi hoştur
Hem inancım gereği. Hem de böyle bir şey çok mantıklı geliyor bana.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
3 ay
Bazıları var zayıflamak için bazıları var gerçekten Allah'a salih bir kul olmak için tutuyorlar elhamdülillah çok şükür ben Allah'ın rızasıni kazanmak için tutup namazımı kılıyorum