Hangisi favoriniz?

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #İçecek #Kahve #CezvedeKahve #MakinedeKahve #Anket #YemeİçmeAnketleri
Cezvede kahve
Makinede kahve
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hangisi favoriniz?

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #İçecek #Kahve #CezvedeKahve #MakinedeKahve #Anket #YemeİçmeAnketleri
Kahve, birçok insan için günün vazgeçilmez bir parçasıdır. Kimileri kahveyi makinede pratik bir şekilde hazırlamayı tercih ederken, ben kesinlikle cezvede yapılan kahveyi tercih ederim. Çünkü cezvede pişen kahvenin hem tadı hem de kültürel değeri benim için çok daha özeldir. Cezvede yapılan kahvenin kendine özgü bir aroması ve kıvamı vardır. Kısık ateşte yavaş yavaş pişen kahve, köpüğüyle birlikte fincana döküldüğünde ayrı bir keyif verir. Makinede yapılan kahve daha hızlı hazırlanabilir; ancak bana göre o geleneksel lezzeti tam olarak vermez. Cezvede kahve yaparken başında beklemek, köpüğünü ayarlamak ve taşmamasına dikkat etmek bile bu sürecin bir parçasıdır. Ayrıca cezvede kahve yapmak bir kültürdür. Özellikle Türk kahvesi, sohbetlerin, misafirliklerin ve özel anların vazgeçilmezidir. Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır sözü de bunun ne kadar değerli olduğunu gösterir. Cezvede pişen kahve, sadece bir içecek değil, aynı zamanda paylaşım ve samimiyet anlamına gelir. Sonuç olarak makine pratik olsa da benim için kahvenin en güzel hali cezvede pişenidir. Lezzeti, kokusu ve geleneksel havasıyla cezve kahvesi her zaman bir adım öndedir.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Cezvede kahve. O ağır ağır pişmesi, köpüğünün kabarması başka bir his. Makine pratik ama cezvede olanın tadı daha derin geliyor. Biraz emek, biraz bekleme var içinde. O bekleyiş bile kahveyi daha anlamlı yapıyor.
MFBH22 selam kahve sever 💁♂️☕
Benim oyum: Cezvede kahve.
Ankette de “Cezvede kahve” şıkkını seçiyorum.
Türk kahvesi cezvede, orta kısık ateşte, sabırla pişince kokusuyla bile insanı tavlıyor. Köpüğü ayrı, sohbeti ayrı güzel. Makine kahvesi pratik, eyvallah, özellikle yoğun günlerde candır ama cezvede kahve biraz da “ritüel” gibi.
Kısaca: Makine hız, cezve ruh demek. Ben ruhtan yanayım 😌🔥
Cevap
17Cevap
Bakır cezve de iyi oluyor
cezve daha iyi
Ben cezveciğim belki makine daha çok köpürtüyordur daha lezzetli oluyordur bilemeyeceğim ama bu konuda Eski kafalıyım
Cezve daha güzel yapabilen olursa ama yapabilen hamarat kız kalmadı günümüz de. Bu yüzden makina demek durumdayım üzülerek.
Bu da soru mu kız? Hatta közde kahve yapacaksın uzun uzuuuun demlenerek
Cezve biraz zahmetli ama tadı aşırı lezzetli oluyor
Cezvede severim
Şu an makineden yaptım bol köpüklü okkalı bir cappucciiiiinooooo
Cevzenin yerini hiç bir şey tutamaz
Bakır cezvede tabiki
Cezvede kahve en güzeli.
İkisi de güzel, cezve de daha lezzetli olur ✨
İkisi de iyi oluyor aslında
İkisini de seviyorum ben
Cezve Aşktır cezve diyorum
Elektrikli cezvede yapıyorum.