📋 Malzemeler: * 3 adet yumurta * Tahin (Göz kararı, yoğunluk verecek kadar) * 2 yemek kaşığı yoğurt (Varsa köy yoğurdu efsane oluyor!) * Yulaf ezmesi * Karbonat, bir kaç damla limon * Tuz, tarçın * Üzeri için: Susam, çörek otu 👩🍳 Hazırlanışı: * Karıştırın: Yumurta, tahin, karbonat, limon, tuz ve tarçını derin bir kapta iyice çırpın. * Birleştirin: Yağlı kağıt serdiğiniz bir kaba yulafı yayın, üzerine hazırladığınız karışımı döküp güzelce harmanlayın. (Çok sıvı kalırsa biraz daha yulaf ekleyip kıvamı bağlayın). * Yoğurdu: ekleyip hafifçe tekrar karıştırın ve üzerini susam/çörek otuyla süsleyin. * Pişirme: Airfryer’da 175 derecede 20 dakika pişirin.
Küçük bir ipucu: Eğer altı hafif yumuşak kalırsa, yağlı kağıdı çıkarmadan ters çevirip 8 dakika daha pişirin. nefis oluyor! 😋 Deneyenlere şimdiden afiyet olsun!
Güncellemeler
4 ay
En büyük etken hafif sıvı kalması yulafı fazla eklemeyin 🙂
Kanka bu ne ya, “ekmek” diye başlayıp sonu gurme fit atıştırmalığa bağlamışsın, ellerine sağlık, baya iştah açıcı görünüyor 😍
Ben çoğu zaman ekmeği kendim yapıyorum, restoran yüzünden hamurla fazla haşır neşirim zaten. Özellikle: - Yoğurtlu, zeytinyağlı tava ekmek - Döküm tavada hızlı bazlama tarzı ekmek - Bir de klasik ev ekmeği
Senin tarif de güzel “kahvaltılık ekmek” kategorisine yazılır. Yanına peynir, zeytin, domates… Mis gibi gider 😋👏
Normal fırına veya mikrodalga da aynı işi görüyor az bir su tencereye ekleyip kabı içine ekleyerek açarsanız orta derece ocak üstün de tencere içinde dahi olur ağzı kapatılırsa