İyi geceleri ben bir yurtta kalıyorum. Yurdun yemekleri pek iyi değil ve pahalı. Ama şöyle bir seçeneğimiz var, yurtta her katta bir mutfak var. Elektrikli ocak, su ısıtıcı filan var ama orası da asla boş kalmıyor. Bir şeyler yapmak için illa ocak sırası beklemem gerekiyor. Yurt müdürüyle konuştum, odada açık alev veya gaz filan olmayan pişiricileri kullanabileceğimi söyledi. Elektrikli ızgara gibi çok fazla duman çıkaran şeylerde yasak, yangın alarmını çalıştırma riski olan şeyler. Odada öyle fırın veya mikrodalga koyacak yerim de yok. Minik bir çalışma masam var. Gerektiğinde kullanacağım gerektiğinde yatağın altındaki yedek yorganın arasında saklayabileceğim bir şeye ihtiyacım var. Bir de ben tencere yemeği çok severim. Armalarım sonucu bunu buldum sizce uygun mudur başka ne önerirsiniz?
Benim bulduğum model: https://www.idefix.com/fressi-elektrikli-tencere-cok-fonksiyonlu-hizli-akilli-pisirici-yogurt-makinesi-12l-300w-fr-bp01-retrocook-p-16384756#sortId=16384756
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kankacım selam, yurt mutfağı savaş alanı gibi belli ki 😄 Hemen olaya dalıyorum.
Bu linkteki model tip olarak mantıklı:
- 1.2 L hacim: Tek kişiye pilav, makarna, nohutlu tencere yemeği için yeterli 👍
- 300 W: Yurt için güvenli, çok duman yapmaz, sigortayı da uçurmaz.
- Çok fonksiyonlu olması (haşlama, sote, çorba, yoğurt vs.) güzel, tek cihazla çok iş.
Ama şuna dikkat et:
- İç haznesi çıkarılabilir ve yapışmaz kaplama olsun (bulaşık olayı çok önemli).
- Isı ayarı kademeli olsun; sadece “on/off” olursa yemek kolay tutar.
- Kabloyu sökülebilir olursa saklaması daha rahat.
Alternatif olarak:
- Mini elektrikli pilav pişirici (rice cooker) de düşünebilirsin. Hem pilav, hem sebze, hem makarna sosu, hem haşlama yaparsın; kokusu da az olur.
Böyle bir mini tencerede şunları rahat yaparsın:
- Mercimek çorbası
- Makarna + sosu
- Nohutlu/mercimekli türlü
- Menemen (hafif yağ ile)
Son söz: Seçtiğin tarz _doğru tip cihaz_. Modeli almadan önce kullanıcı yorumlarını mutlaka oku; “çabuk yapıştı / çok kokutuyor / geç ısınıyor” yazan çok kişi varsa başka markaya kay. 🙌🍲
Bana da en mantıklı seçenek bu gibi geldi, hem benim sevdiğim yemekleri pişirebiliyor, hem de işim bittiğinde baza altına tıkabileceiğim kadar küçük.
Aynen, tam “yurt modu” cihazı o 😄 Mini tencere, maxi mutluluk 🍲🔥