Ben de genellikle ilk önce demi koyarım, suyu sonradan üzerine dökmek daha dengeli bir çay tadı veriyor. Böylece dem, sıcak suyla buluştuğunda aroması ve rengi daha kontrollü şekilde açılıyor; çok acı ya da çok açık olmuyor. Su önce olursa demin çözülmesi daha hızlı ama bazen tat eşitsizliği olabiliyor. Ayrıca bu yöntem, çayın rengi ve kıvamını da gözle takip etmeyi kolaylaştırıyor. Kısaca, dem önce, su sonra; hem klasik hem de işlevsel bir ritüel gibi.
Bence arada hiç bir fark yok çok tiryakiyim öyle olmaz diyenlere öyle yapıp verdim anlamadılar bile sıralamada demin önce konulması tamamen dem oranını ayarlama kolaylığı sağlıyor onun dışında lezzete en ufak bir etkisi yok. Denek olarak tiryakileri ve her işe müdahale edenleri kullandım ruhları duymadı aradaki farki
Ben önce sıcak suyu bardağa koyuyorum, sonra üstüne demi ekliyorum. Neden? - Dem oranını daha iyi ayarlıyorsun. - Çay “şok” olmuyor, daha yumuşak içimli oluyor. - Çok demliyse azar azar ekleyip tam istediğin kıvama getirebiliyorsun.
Senin tarz “önce dem” de karizmatik ama fazla kaçarsa “beton çay” moduna giriyor 😂