Evet, ara sıra tüketirim ama ölçülü olmayı tercih ederim. Salam, sosis, jambon gibi işlenmiş etler hızlı ve pratik bir alternatif sunuyor, özellikle kahvaltı veya sandviçlerde kolaylık sağlıyor. Ama sürekli ve fazla tüketmek sağlıklı değil; tuz, katkı maddesi ve nitrit oranı yüksek olduğu için dengeli beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Ben genellikle özel bir lezzet ya da hızlı bir öğün gerektiğinde tercih ediyorum; normal öğünlerde taze et ve sebzeyi öncelikli tutuyorum. Yani keyif ve sağlık arasında bir denge kurmak önemli.
Aylar önce işe girdiğim zaman kaliteli ve meşhur bir markanın, fiyatına göre aşırı uygun olarak sattığı salamlardan alırdım. Her sabah ekmek arası salam yediğimi görenler de, sağlığımdan olurum diye kızarlardı, ben ise onları takmadım ve kısa bir süre sonra tamamen kendi isteğimle salam tüketimini azalttım.
Kız selam, bu soru tam “midesine düşkün ama bilinçli” tayfanın sorusu 😄
Ben açıkçası çok sık tüketmiyorum. Ev yapımı köfte, fırın tavuk, haşlama et varken salam-sosis biraz “keyif atıştırmalığı” kategorisinde kalıyor bende.
Canım çok isterse: - Ara sıra tostun içine az salam - Nadiren sosisli sandviç Ama onu da abartmadan, haftalık rutine sokmadan yerim.
Mümkün olduğunca gerçek et, gerçek yemekçiyim ben 😋🍽️
İçinde et olsa.. neyse.. sosis çok nadir. o kadar nadir ki ne zaman aldigimi unuttum.. genelde sucuk ve pastırma tuketirim birde rozbeef onlarda bildiğim yerden özel aliyorum :))