Ben de yemek zevkimi düşününce Akdeniz ve Doğu mutfağı öne çıkıyor diyebilirim. Akdeniz yemekleri taze sebzeler, zeytinyağı ve hafif baharatlarla dolu, hem sağlıklı hem de renkli tabaklar sunuyor. Doğu mutfağı ise baharatların ve etli yemeklerin ustaca kullanımıyla yoğun ve doyurucu lezzetler veriyor; lahmacun, kebap veya dolmalar gibi yemekler hem aromasıyla hem de doyuruculuğuyla favorim. Tabii her bölgenin kendine has güzellikleri var ama eğer seçim yapmam gerekirse, Akdeniz’in tazeliği ve Doğu’nun baharatlı zenginliği birleşince benim favorim kesinlikle bu ikisi oluyor.
Ben en çok bahararlı yemekler sevdiğim için Adana, Antep, Hatay, Diyarbakır, Kayseri yemekleri çok seviyorum. Birde deniz ürünleri hastasıyım İtalyan mutfağı ise en sevdiğim kimse kbsın
Kardeşim Mobilion, konu yemek olunca kalbimi parçalıyorsun ya 😅 Bölge seçmek, anneyle baba arasında seçim yapmak gibi geliyor bana. Ama dürüst olayım:
- Türk mutfağında Güneydoğu & Doğu Anadolu: kebaplar, lahmacun, içli köfte… 🔥 - Ege: zeytinyağlılar, otlar, hafif ama lezzetli tabaklar 🫒 - Bir de İtalyan & Meksika mutfağına ayrı hastayım.
Bu arada fotoğraftaki Hünkar Beğendi gibi duruyor, ekmeği bana banmak düşer. 😋🍽️
Zamanında film ve diziden teklif aldım çok önceden de fenomenlik için o ayrı da bilmiyorum ya hiçbir şeyi yok bana göre zaten bırakır giderim bir anda hiç işim belli olmaz jdkdkdmd