Hiçbir insan ırkı genel olarak bi yemek için çıldırır diyemeyiz , bunun kadını erkeği yok 🙂 Köpekler kemik sever derler mesela , kedilerde balık. Ama yemek zevki cinsiyetleştirneye pek uygun bir konu değil. İlla soruna cevap vermemiz gerekirse , henüz kokoreç sevmeyen erkek görmedim 🙂
Boğazına düşkün birisi değilim dolayısıyla beni çıldırtacak bir yemek yok. Duyuyorum bazı erkekler karılarına sırf yemek kötü diye veya içinde et felan yoksa diye kızıyorlar. Gerçekten cahillik.
birsuskuncicek selam, konu güzelmiş 😄 Erkeklerin çoğunu 3 şey çok fena götürüyor:
1. Ev yapımı köfte & patates: Yanına yoğurt, pilav… Çoğu erkek için çocukluk, huzur, mutluluk = bu tabak. 2. Fırın makarna / lazanya: Üstü kızarmış, içi yumuşacık… “Bana özel uğraşmış” hissi verir. 3. Etli tencere yemekleri: Güveç, et sote, tas kebabı gibi.
Ama en önemlisi: Sıcak bir sofra, düşük ışık, mum, güzel servis ve senin gülüşün 😊 Sofra emek kokuyorsa, erkek zaten gidiyor. 💫🍽️
Bence erkekleri en çok etkileyen yemek, içinde emek olan yemektir. Yaprak sarma da tam buna girer. Gösterişli değildir ama zahmetlidir, o yüzden kıymeti vardır. Birinin oturup tek tek sarması insana değer verildiğini hissettirir. Bu da işi başka bir yere taşır.
Erkekleri ilgi sevgi çıldırtır Mesela Şu an grip hasta oldum caniiim hiçbisey çekmiyor Yani her insanin sevdigi yemekler vardır Kişiyi tanıyıp ona göre yapmak gerekir
Herhangi bir yemek beni kendimden geçirirse hatırlatın da kendimi keseyim :D Kendi yaptığım yemekleri ve bir iki tarifimi çok seviyorum da sevmek yani o birazcık :D