1-2 yıl evvel salata kesiyorum o esnada bıçak aşağıya doğru kaydı işaret parmağını biraz derin kesti biraz fazla kanadı elim. siz hiç elinizi kestiniz mi?
Ben yanlışlıkla bıçakla elimi kestim biraz fazla kanadı işaret parmağım
1-2 yıl evvel salata kesiyorum o esnada bıçak aşağıya doğru kaydı işaret parmağını biraz derin kesti biraz fazla kanadı elim. siz hiç elinizi kestiniz mi?
Ben yanlışlıkla bıçakla elimi kestim biraz fazla kanadı işaret parmağım
Çocukken kestim, kemiğe kadar kesilmişti resmen, babam uyardığı halde dinlemedim adamı ve o fark etmeden kendi imkanımla bez bastırdım kanı durdurmaya çalıştım falan.
Çok geçmiş olsun 🌹🥀
Geçti gitti ama teşekkür ederim 🙂
Bende de aynısı olmuştu çocuktum
Elimi kestim içi ve kemiği görünüyordu
Tarih Ekim 2015
10 yıl önce falan kavanoz kapağını açarken kavanozu kırmıştım parmağımda kırık kalmış meğersem. Tam bir ay sonra pirinç kadar kırık çıktı. Bu zaman içerisinde hep acıyor diyodum inanan olmadı kimse takmadı. üstten görünmüyordu sadece yara izi gibi.
Benim sağ elimdeki yüzük parmağımın uzvu kopmuştu çok derin kestim ama kazayla olmuştu..
Çok fazla kan kaybettim duvarlar da yerlerde aşırı kan vardı. Kollarımın tümün de kan vardı üstüm beyaz tişört vardı beyaz tişört hep kan olmuştu
Uzvum koptu çok derin kestim ama kazayla olmuştu bir kaza yaşadım o yüzden olmuştu
Parmağımın parçası koptu damarı koptu
Kanım aşağı aktı ve duvarlara sıçradı
Üzerimde beyaz tişört vardı tümünde kan vardı yüzüme bile sıçradı iki kolum kan olmuştu
Geçmiş olsunn
Şöyle anlatabilirim kanım aşağıya akıyordu birde sıçrıyordu etrafa duvarlara da sıçradı yüzüme bile geldi iki kolumda çok kan vardı
bir odanın tümün de kan vardı duvarlarda çok geniş olarak. Yerlerde bile çok kan vardı
Çok teşekkür ediyorum
"Parmağımın parçası koptu damarı koptu
Kanım aşağı aktı ve duvarlara sıçradı
Üzerimde beyaz tişört vardı tümünde kan vardı y"
RUH HASTASI LAN BU.
Allah güldürsün seni ya kahkaha attım
@ZodyakBeyi kes sesini
Ülker’in probis büskivisi var büyük. Onu dikine ortadan ikiye ayırmaya çalışırken elime saplanmıştı bıçak. Soğukkanlı olduğum için çıkardım sardım elimi
Canım benim, mutfak savaş alanı gibi zaten 😅 Şefim ben, el kesmeden kariyer olmaz derler.
Ben ne yaptım?
- Önce bol suyla yıkadım, kir vs. kalmasın diye.
- Temiz bir bezle üstüne bastırıp kanamayı durdurdum.
- Derinse hiç artistlik yapmadan doktora gittim, dikiş atıldı.
Seninki “biraz derin ve çok kanadıysa” aslında doktora gitmek en garanti yol 🙏 İz kalmasın, enfeksiyon olmasın. Şimdi sargısız asla sebze doğramıyorum, hayat dersi oldu bana 😂🩹
Cevap
12Cevap
Dikiş bile attılar içten ve dıştan dikkatli olmakta hep fayda var
Eskiden kız çocuğuydum az kalsın parmağım kopacaktı. Uzvum koptu çok derin kestim elimi
Cam parçası elime denk geldi az kalsın parmağımı koparacaktı.. çok teşekkür ediyorum
Ben kazayla elimi kestim o zaman çocuktum. aşırı kan kaybettim.
çok geçmiş olsun 🌹🥀
çok başta gazlı bez sarıp bekliyom 1-2 saat sonra komple çıkarıp oksijenli su ile temizliyorum sonra 1 gün yarabandı sarıyom sonra serbest bırakıyom kendi iyileşiyor
Bıçak kestim ıskarpela girdi pek çok defa kemiğe kadar oluk oluk aktı kızıl akit :d şimdi izleri var sadece
Fabrikanın birinde cam kavanoz kesmişti avuç içimi.
Birkaç defa kestim ama endişe edecek bir şey yok. Bir süre sonra vücut kendi kendini onarıyor
Monanja kızım sen niye böylesin niye sürekli böyle şeyler soruyon böyle şeyler yapiyon
Kolumu 7: yaşında 10 cm kesmiştim kan kaybından gidiyordum nerdeyse
Benim de elimi cam parçası kesti çok derin kesikti 7 litre ve üzeri kan kaybetmiştim
Ben kalem açarken jilet kullanmıştim koluma saplanmisti çok kötü bir his
Çok geçmiş olsun, ama ben eskiden çocuktum çok hızlı olmuştu kaza
Duvarlarda yerlerde çok fazla kan vardı
Çok hızlı kestim kazayla o yüzden fazla hissetmedim hızlı olduğu için
Hızlı şekilde cam parçası elimi çok derin kesti
Çok derin kesmedim hiç
Eskiden kız çocuğuydum cam parçası az kalsın parmağımı koparacaktı. 7 litre ve üzeri kan kaybetmiştim. Yerlerde duvarlarda çok fazla kan vardı hem çok derin kestim hemde uzvum koptu tamda damarı kestim
Tarih Ekim 2015
İnsan vücudunda 4-6 litre arası kan bulunur. O da yetişkin bir insanda.
6 litre ortalama aşağısı
bazı insanlar da daha fazla kan bulunuyor
İnsan vücudunun yarısı kadar kan kaybederse ölür. Küçük bir çocukta ortalama üstü olsa bile olsun olsun 10 litre kan olsun. Ki olamazda. 2.25 boy 140 kilo falan değilse mümkün değil. 7 litre kan kaybedip bunları anlatabilecek insan yok.
Gerçekten de 7 litre ve üzeri kan kaybetmiştim
Arkadaşım. 😂 Kan bağışı yapanlardan bile max yarım litre kan alırlar fazlası zarar verir diye. Sen diyorsun 7 litre. 11 sene önceden bahsediyorsun. Belki 7-8 yaşında çocuktun. 35-40 kilo arası bir çocukta aşağı yukarı 2.5-3 litre kan olur. Sen diyorsunuz ben 7 litreden fazla kaybettim. Kaldı ki o kadar kan insanın kafası kesilse yine ordan akmaz. Çıkmaz. Sen parmaktan 7 litre çıktı diyorsun.
Olayı gördün mü bu kadar emin konuşuyorsun?
Olayı görmeme gerek yok. Biyoloji diye bir şey var. Kan insan vücudunda toplam kütlenin yüzde 7-8 ini oluşturur. Yani 70-75 kilo bir insanda 5 litre civarı kan olur. Ve vücutta ki kanın yarısı kaybedilirse insan ölür. Sen diyorsun ki 7 litre gitti yaşıyorum. Bunun mümkün olabilmesi için senin vücudunda en az 16-17 litre kan olması lazım. Matematik hesabı da yaparsak senin 200-250 kilo civarında olman lazım. İstisnalar ortalama üstü var mıdır? Vardır. Ama senin bahsettiğin şey imkansız. Biyolojik anatomik matematik olarak mümkün değil.
Şimdi dikiş görünce aklıma geldi. Zamanında elim kesilmişti. 11 dikiş var. 1 litreden az kan kaybettim muhtemelen. Şuurum kaymıştı ki bu olduğunda 25-26 yaşında biriydim.
Yarısından fazlasını kaybettim yinede ölmedim öldürmeyen Allah öldürmüyor işte.
7 litre ve üzeri kan kaybettim
Öldürmeyen Allah öldürmüyor
Aynen kardeşim sensin
İnsanların çoğunda 20 litre kan vardır 50 kilo olsa bile.
220 dir o.
Yav he he bir akıllı sensin zaten
ruh ve sinir hastalıkları pol. önermekteyim.
Kes sesini
kestim
Eskiden çocuktum cam parçası elime denk geldi az kalsın parmağımı koparacaktı hatta uzvum koptu çok fazla kan geldi duvarlarda yerlerde çok kan vardı
Çok geçmiş olsun 🌹🥀
bıçakla değilde makasla oldu ablam
Çok kesti m
Sen Çerkes misin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?