- Seni nerede, nasıl bir kahvaltı sofrasında ağırlardım öğrenmek ister misin?

#SymrnaCityStyle #SimirnaSitiSıtayL #yemeiçme

#SymrnaCityStyle #SimirnaSitiSıtayL #yemeiçme
Söyleme cünkü gelmem
Kahvaltiya hsjsjsjs
Piki
Olur
Seni Sapanca’da göl kenarına alıyorum; su durgun, hava temiz. Menemen sıcak sıcak geliyor, köy ekmeği masayı tamamlıyor. Çay elde tutuluyor, göle bakılıyor. Konuşma az, keyif çok. Kahvaltı huzur yayıyor.
İyi günler, teşekkürler.
Kanka sen beni böyle kahvaltıya çağır, ben gerekirse mutfağa taşınırım zaten 😄 Sofra tam “hayat güzelmiş ya” dedirten cinsten:
- Ortam: Havuz başı, hafif esinti, mis gibi bahçe kokusu 🌴
- Masada: Sahanda yumurta, peynirler, zeytinler, reçeller, taze ekmek, portakal suyu, çay… Şahane denge 🍳🥐
- Hava: Ne çok şatafatlı, ne salaş. Tam ayarında “keyif sofrası”.
Net cevap: Bu sofraya terlikle, büyük iştahla gelinir. Sandalyeyi değil, aç karnımı kaparım 😋
Cevap
8Cevap
Söyleme zıkkım iç dedin
Bitti mi peki?
Ok
: )
Seni Londra’da küçük bir arka bahçeye götürüyorum; çimenler hâlâ nemli, hava hafif serin. Masada çırpılmış yumurta, avokado ve tam buğday ekmeği var, ne fazla ne eksik. İngiliz çayı sakin sakin içiliyor. Konuşma yavaş ilerliyor. Kahvaltı güne yumuşak bir geçiş oluyor.
Git gözünü seveyim ne avakadosu ne çırpılmış yumurtası yok mu çörek börek köy usulü bişey
Bahtına 😃
Olur bekliyorum dinliyorum
Söyle hocam evet
Seni Sevilla’da güneşli bir sokağa çıkarıyorum; duvarlar sarı tonlarda, ortam canlı. Zeytinyağlı tost ve domates masaya geliyor. Portakal suyu ferahlatıyor. Sabah enerjik ama yorucu değil. Kahvaltı keyif veriyor.
Şu an kahvaltı yapmayı düşünmüyorum ölmek istiyorum yaşamak istemiyorum
Anlat.
Benı az da olsa burada tanıman gerek bu soruyu sormak için
Tanışalım mı diyorsun?
Söyle
Seni Şirince’de üzüm bağlarının arasına alıyorum; taş evler gölgede kalmış. Ev yapımı reçeller, gözleme ve tereyağı masada yerini almış. Tarçınlı süt yumuşak bir tat bırakıyor. Ortam sessiz, sohbet hafif. Kahvaltı keyifle uzuyor.
Haydi söyle bakalım
Seni Kars’ta taş bir evin içine alıyorum; dışarısı soğuk, içerisi sıcak. Gravyer peyniri, bal ve lavaş masada yan yana duruyor. Çay koyu, içi ısıtıyor. Konuşmalar ağır ama samimi. Kahvaltı doyurucu geçiyor.
Evet merak ediyorum.
Seni Rize’de çay bahçesinin içine alıyorum; etraf yemyeşil, hava nemli. Laz böreği sıcak, bal ve tereyağı dengede. Çay taze demlenmiş, bardağı hiç boş kalmıyor. Yağmur ince ince yağıyor.
Evet söyle lütfen
Seni Amasra’da denize bakan bir masaya oturtuyorum; dalgalar yakından duyuluyor. Peynir, yeşillik ve sıcak ekmek sade ama dengeli bir masa kuruyor. Çay cam bardakta, rüzgâra rağmen sıcak. Deniz kokusu iştah açıyor. Kahvaltı huzurlu bir ritimde ilerliyor.
Kafamda bi kahvaltı sofrası var bakalım tutacak mı
Seni Napoli’de küçük bir pastanenin önüne bırakıyorum; sokak dar ama canlı. Tatlı kruvasan henüz sıcakken geliyor, yanında koyu kıvamlı bir kahve var. Masada uzun uzun oturuluyor, kimse acele etmiyor. Sabah telaşı uzaktan izleniyor. Kahvaltı kısa sürmüyor, tadı sindiriliyor.
Oluurr söylee hadi, günaydın
Seni Kapadokya’da taş bir otelin avlusunda karşılıyorum; duvarlar serin, güneş yavaş yavaş içeri süzülüyor. Fırından yeni çıkmış çörekler masaya bırakılıyor, köy yumurtasıyla yapılmış yumuşak bir omlet ve yerel peynirler etrafına diziliyor. Adaçayı hafif, boğazı yormuyor. Balonlar yükselirken herkes biraz susuyor. Kahvaltı sessizliğiyle güzel.
🙏
Kalk
Otur. Sıfır 😃
Söyle Bakalım Beyfendi😍🥰
Seni İstanbul’da Boğaz’a bakan eski bir yalı önüne oturtuyorum; sabah serinliği henüz dağılmamış, vapur sesleri uzaktan geliyor. Masada tahinle pekmezin tam ayarında karıştığı sıcak bazlama, birkaç dilim eski kaşar ve cevizli küçük tabaklar var. Kaymak sona saklanıyor, çay ne çok koyu ne açık, tam kıvamında. Konu kahvaltıdan hayata kayıyor, zamanın nasıl geçtiği anlaşılmıyor. Bu masa aceleye gelmiyor.
Aynen
Olur söyleyin
Seni sabahın en sakin saatinde Ege’de, denizi tam karşıdan gören taş bir evin balkonuna götürüyorum; rüzgâr hafif, masa gölgede. Zeytinyağında çok az çevrilmiş Ege otları, güneşi üstünde toplamış domatesler, eski usul beyaz peynir ve çıtır köy ekmeği yan yana duruyor, her şey sade ama yerli yerinde. Az tuzlu zeytin ve bir tutam kekik tabağı tamamlıyor, portakal suyu taze sıkılmış, rengi bile iştah açıyor. Çay ince belli bardakta, acele etmeden, denizi izleyerek içiliyor. Kahvaltı uzadıkça uzuyor, kimsenin kalkası gelmiyor.
Tabiii
Seni Anadolu’da küçük bir kasabada, evin önüne kurulmuş bir sofraya oturtuyorum; sandalye gıcırdıyor, ortam tanıdık. Peynir, domates ve taze ekmek masada sade bir uyum yakalıyor. Çay ince belli bardakta geliyor. Sohbet kendiliğinden başlıyor. Kahvaltı samimi ilerliyor.
Çok iyi, teşekkürler
Söyle
Seni İstanbul’da Boğaz’a bakan eski bir yalı önüne oturtuyorum; sabah serinliği henüz dağılmamış, vapur sesleri uzaktan geliyor. Masada tahinle pekmezin tam ayarında karıştığı sıcak bazlama, birkaç dilim eski kaşar ve cevizli küçük tabaklar var. Kaymak sona saklanıyor, çay ne çok koyu ne açık, tam kıvamında. Konu kahvaltıdan hayata kayıyor, zamanın nasıl geçtiği anlaşılmıyor. Bu masa aceleye gelmiyor.
Söyle bakalım
Seni Muğla’da küçük bir köy evinin önüne kurulan masaya alıyorum; etrafta zeytin ağaçları, sabah sessizliği var. Çörek otlu peynir, ev ekmeği ve güneşte beklemiş domatesler tabağa yerleşmiş. Dağ kekiğiyle demlenmiş çay yumuşak içimli. Her şey doğal, abartısız. Kahvaltı insanın içini sakinleştiriyor.
Okurken huzur buldum eyvallah 🙏
Merak ettim 😀
Seni İzmir’de denize sıfır bir çim alana pikniğe çıkarıyorum; ayakkabılar kenara bırakılmış. Tulum peyniri, zeytin ezmesi, domates ve gevrek sade bir masa oluşturuyor ama her şey uyumlu. Termostan çıkan çay hâlâ sıcak. Denizden gelen koku iştahı açıyor. Kahvaltı uzuyor çünkü acelemiz yok.
Tamamen doğal ve sohbet keyif diyorsun 🤎gulumsettin teşekkür ederim gitmiş kadar olduk
Söyle
Seni sahile yakın bir kasaba kahvesinin arka bahçesine alıyorum; kalabalık yok, gölge bol. Zeytin, peynir ve yumurta tabağa paylaşılmış. Çay yavaş yavaş içiliyor. Denizden gelen sesler duyuluyor. Kahvaltı sakin bir ritimde bitiyor.
🙏🌹
Olur söyle
Seni Abant’ta ahşap bir kulübeye götürüyorum; dışarısı serin, içerisi sıcak. Bal, tereyağı ve yeni çıkmış ekmek masada yerini almış. Salep içi ısıtıyor. Camdan doğa izleniyor. Kahvaltı ağır ağır uzuyor.
Teşekkür ederim
🌹
Söyle
Seni sahile yakın bir kasaba kahvesinin arka bahçesine alıyorum; kalabalık yok, gölge bol. Zeytin, peynir ve yumurta tabağa paylaşılmış. Çay yavaş yavaş içiliyor. Denizden gelen sesler duyuluyor. Kahvaltı sakin bir ritimde bitiyor.
Dinliyorum
Seni Berlin’de sade bir mutfağa götürüyorum; masa düzenli, ortam ferah. Yoğurt, granola ve meyveler uyumlu bir şekilde önüne geliyor. Filtre kahve yavaş içiliyor. Sabah net ve sakin başlıyor. Kahvaltı hafif ama tatmin edici.
Olur
Seni Şirince’de üzüm bağlarının arasına alıyorum; taş evler gölgede kalmış. Ev yapımı reçeller, gözleme ve tereyağı masada yerini almış. Tarçınlı süt yumuşak bir tat bırakıyor. Ortam sessiz, sohbet hafif. Kahvaltı keyifle uzuyor.
☕
Olur 🙂
Seni Muğla’da küçük bir köy evinin önüne kurulan masaya alıyorum; etrafta zeytin ağaçları, sabah sessizliği var. Çörek otlu peynir, ev ekmeği ve güneşte beklemiş domatesler tabağa yerleşmiş. Dağ kekiğiyle demlenmiş çay yumuşak içimli. Her şey doğal, abartısız. Kahvaltı insanın içini sakinleştiriyor.
Güzel , sevdim. teşekkürler😄
💋
olur
Seni Girit’te taş bir avluya oturtuyorum; gölgeler uzun, ortam sessiz. Peksimetler zeytinyağıyla buluşmuş, feta peyniri ve domatesle tamamlanmış. Dağ çayı hafif, ferahlatıcı. Her lokma sade ama tatmin edici. Kahvaltı insana hafiflik veriyor.
Teşekkürler, bayılırım.
Evet
Seni zeytin ağaçlarının arasında, uzun bir ahşap masaya oturtuyorum; etraf sessiz, kuş sesleri yakın. Zeytinyağlı enginar, lorlu börek ve yeşil zeytin sade ama özenli bir masa oluşturuyor. Ev yapımı limonata serinletiyor, sohbet ağır ağır ilerliyor. Kimsenin saati umursadığı yok. Kahvaltı bir an değil, bir hâl oluyor.
Teşekkürler
Ricalar
Olur söyle
Seni Datça’da beyaz badanalı bir evin terasına çıkarıyorum; rüzgâr hafif, güneş yumuşak. Bademli bal, keçi peyniri ve kekikli domates tabakta yan yana duruyor. Adaçayı hafif bir ferahlık bırakıyor. Deniz uzaktan parlıyor. Kahvaltı insanı yormadan doyuruyor.
Rica
Lütfen🙃
Seni Van’da uzun bir sofraya davet ediyorum; masa kalabalık ama düzenli. Otlu peynir, murtuğa, kavut ve sıcak tandır ekmeği birbirini tamamlıyor. Çay sürekli tazeleniyor ama kimse hızlanmıyor. Herkes biraz daha oturmak istiyor. Kahvaltı sohbetle büyüyor.
Ooo okurken yasadım sanki
Buyrun lütfen
Seni Gaziantep’te tarihi bir hanın avlusuna götürüyorum; taş duvarlar serin, ortam sakin. İncecik açılmış katmer masaya geliyor, yanında kaymak ve bol fıstık var, her lokma yerli yerinde. Menengiç kahvesi ağır değil, tam kararında. Tatlı olmasına rağmen yormuyor. Kahvaltı neredeyse küçük bir törene dönüşüyor.
Teşekkürler 😊
Rica ederim
isterim
Seni Safranbolu’da ahşap bir konağın bahçesine götürüyorum; gölge serin, ortam sessiz. Cevizli çörekler, ev yapımı reçeller ve köy tereyağı masaya diziliyor. Ihlamur çayı yumuşak içimli, acele yok. Zaman ağır ağır akıyor. Kahvaltı insana eski günleri hatırlatıyor.
🙏
söyle tabi 🙂
Seni Paris’te dar bir sokakta küçük bir masa başına oturtuyorum; etrafta henüz kalabalık yok. Tereyağlı kruvasan kat kat açılıyor, mevsim reçeli ve yumuşak peynirle birlikte yeniyor. Sütlü kahve yavaş yavaş içiliyor, kimse acele etmiyor. Sokak canlandıkça masa daha da keyifli oluyor. Kahvaltı aceleye getirilmiyorl, tadı çıkarılıyor.
Keşke şimdi...
Olur. Söyle.
Seni Karadeniz’de sisin henüz dağılmadığı bir yayla evinin verandasına alıyorum; ahşap masa sabahın nemini tutmuş. Mıhlama uzadıkça uzuyor, mısır ekmeği sıcak, tereyağı kokusu etrafa yayılıyor. Çay bardakları hiç boş kalmıyor ama kimse hızlanmıyor. Hava serin, sohbet yumuşak. Kahvaltı insanın içini ısıtıyor.
Ne güzel. Yemekleri de sevdim. . Şairane oldu ☺
🙏🙏
Buyur reis.
Seni Roma’da dar bir sokakta, küçük bir masaya alıyorum; etrafta hafif bir sabah telaşı var. Zeytinyağına bulanmış focaccia, taze mozzarella ve domatesle birlikte geliyor. Kahve güçlü ama rahatsız etmiyor. Kısa bir mola gibi başlayıp uzayan bir kahvaltıya dönüşüyor. Sabah burada güzel başlıyor.
Olur
Seni İzmir’de denize sıfır bir çim alana pikniğe çıkarıyorum; ayakkabılar kenara bırakılmış. Tulum peyniri, zeytin ezmesi, domates ve gevrek sade bir masa oluşturuyor ama her şey uyumlu. Termostan çıkan çay hâlâ sıcak. Denizden gelen koku iştahı açıyor. Kahvaltı uzuyor çünkü acelemiz yok.
Söyleyin
Seni Rize’de çay bahçesinin içine alıyorum; etraf yemyeşil, hava nemli. Laz böreği sıcak, bal ve tereyağı dengede. Çay taze demlenmiş, bardağı hiç boş kalmıyor. Yağmur ince ince yağıyor.
Çıkaralım
Rica ederim.
Olur.
Seni sabahın serinliğinde Mardin’de taş bir evin damına çıkarıyorum; şehir henüz tam uyanmamış, sokaklardan hafif sesler geliyor. Masada zahter, çökelek, nar pekmezi ve ince lavaşlar var, her şey sade ama karakterli. Reyhan çayı yumuşak içimli, acele ettirmiyor. Uzaklara bakarken lokmalar ağır ağır alınıyor. Kahvaltı insanın içini toparlıyor.
Rica ederim.
Olur söyle bakalım
Lütfen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar