Mis gibi odun ateşiyle pişme karanfilli ve sade... 🧚♀️✨ lütfen özünü unutup ayyy ben yemem diyip ilk defa ekmek görmüş kibri kasanlar yazmasın Rabbim yokluğunu vermesin her şey güzel ağız tadıyla 🙏
Ev ekmeği yemeyen hele böyle bir fırında pişmiş ekmeği yemeyip boş laf edenler taş olur. Çünkü hayatta bu ekmeklerin tadını alabileceleri hiç bir seri üretim yok. Karanfilli ekmek nasıl oluyor. Ben çok severim hele sıcak ekmeğe tereyağı olacak azıcıkta tuz mis
Severim ama belirli yemekler ile. Mesela sulu yemeklerin içerisine atmayı severim. Bizim oranın ekmeklerine benziyor. Aynı bu şekilde fırında yaparlar. Özellikle köylere fırın yaparlar bunun için.
1
7 Yorumla
Soran
5 ay
Bu kütahya'da yapıldı ama Ayvalık'ta ve köylerinde ekşi mayalı yaparız tandırda kuzine de çok güzel olur
Bayılıyorum hatta o kokusu hiçbir ekmekte yok zagen normal beyaz ekmeklerde koku bile yok ama her köy ekmegide lezzetli değil karanfilli nasıl oluyor peki ilk defa duydum
1
1 Yorumla
Soran
5 ay
Karanfil kaynatıp yoğururken mayasında katılır tadı kokusu bi başka olur bayramlarda yaparız
Bizde bugün ekmek yaptık ve yorucu, uğraşıtıcıdır ekmek. Buna rağmen ben yemem falan diyenler olursa benim yerime vurabilirsin dkdkdk
1
2 Yorumla
Soran
5 ay
Yemesin ama saygı duysun ilk defa duymuş gibi ben yemem diyor çogu git evine açlıktan nefesi kokar benim özüm bu elinize sağlık canım afiyetle yiyin inşallah 🤗✨
Evet senin de bahsettiğin gibi Sivas katmeri, sizin oralar da bazlama adı verildiğine göre Ankaralısın sanırım, bizim oralar da (Bartın) gözleme diye bilinir
Kim sevmez bea ya sıcak fırından çıkmış olacak içine tereyağ üzerine tuz toz biber ya da bayat olup maşinkanin üzerine atacaksın çıtır çıtır olup birazda kavurma koyacaksın üstüne offf ki ne oofff açım asanki sabah sabah
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
5 ay
Köylüsün galiba ve muhtemelen köy de yaşıyorsun. olsun sağlık olsun milletin efendisidir köylü. seni küçümsemiyorum ve acımıyorum. kibir kötü bir şey çünkü sarı dilber.
1
7 Yorumla
Soran
5 ay
Ne köylüyüm ne kentli sadece nerden geldiğimi özümü biliyorum küçümsemek acımak zaten kimsenin haddine düşmez burada bazı insanlar ilk defa ekmek görmüş hatta hiç yememiş gibi yapıyor ona hitaben öyle yazdım
eğlenmeye bakıyoruz da işte insanın moralinin bozuyorlar dilber hanım. ama sen uyanık ve zeki bir kıza benziyon sarı dilber hanım. dediğin gibi daha siteyi yeni tanımaya çalışıyorum. neyse yeni arkadaşlar tanıyorum senin gibi. fazla takmamak lazım dediğin gibi.
Daha çok yenisin sonra ögrenirsin kimi ne kadar abartırsan o kadar şımarır bu site öyle bi yer eğlenmeye bak ya da en başta gitmelisin çünkü bunun gibi şeyler hep oldu olucakts eleştiri yorumda sataşma çogu zaman gizli üye hakaret herkesi boş ver sen kendinden meshulsün yarası olan gocunur kafa dağıtmaya geliyoruz buraya kafamızı bozmaya değil
doğru söylüyorsun. gerçek hayatta kafamızı bozanlar yetiyor zaten. cevap ve geri dönüşler için sağolun. iyi akşamlar. ben cidden kimseyi gözüm de büyütmem , kimseyi de küçük görmem. bilerek öyle yazdım soruna. hayat felsefem budur.