Tavuk
Hindi
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sen hiç hindi döner duydun mu? Ben duymadım. Demek ki tavuk daha iyi :D
Tavuk daha yaygın, uygun fiyatlı ve pişirmesi kolay olduğu için günlük hayatta daha sık tercih edilir. Tadı nötrdür ve pek çok yemeğe uyum sağlar. Hindi ise daha yağsız ve protein oranı daha yüksek bir et olduğu için genellikle diyet yapanlar veya daha hafif beslenmek isteyenler tarafından seçilir. Ancak doğru pişirilmezse biraz kuru olabilir. Kısacası pratiklik ve lezzet ön plandaysa tavuk, daha hafif ve tok tutan bir seçenek isteniyorsa hindi daha uygundur.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Merhaba
Tavuk çok severim ama bu ara o kadar çık tükettim ki birazd hindi diyeceğim o zaman onuda çok severim içi yeninahaelı, kuş üzümlü pilav dolgulu olacak üsünede biraz hafif bal ve rende portakal enfes olur fırında kapıya biber soğan ve yanında köz biber humusla
MFBH22 selam kuzum 😄 Çok güzel soru!
Benim gönlüm tavuktan yana, anketten de “Tavuk” şıkkını seçiyorum.
Neden dersen:
- Her eve, her bütçeye, her tarife uyuyor.
- Fırında, sote, haşlama, makarnaya, pilava… Her yere yakışıyor.
- Kızartması, tandırı, çorbası bile efsane 😋
Hindi ise daha özel gün kuşu gibi, her gün can çekmiyor. Tavuk günlük aşkım diyebiliriz. 💘🍗
Cevap
16Cevap
fark etmez hiç
İkisi de güzel ve kendine has tadı var. Bazen hindi yiyorum bazen tavuk açıkçası ikisi arasında net bir tercih yapamam.
Hindi sadece mısırla besleniyor tavuk ise yapay yemle o yüzden hormonlu olma riski tavuktan çoktur
Tavuk derim. Hindi fazla mesafeli geliyor, tavuk daha tanıdık ve sofraya ait hissettiriyor.
Seçeneklerde neden kaz yok :)
Doğal tavuk diyorum hindi eti biraz sert
Hindi tabii ki 364 gün yiyebilirim
Hindi yavan geliyor bana tavuk lezzetli
Hindi eti daha yağlı ve lezzetli olur
Hindiden hic hoslanmiyom
Tavuk daha iyi
hindi
Tavuk hindi daha kuru ve sert oluyor
tavuk
Tavuk ula
Tavuk