Danimarka yıl başı yemekleri sonrası öğlen verilen, vanilya, krema, şeker ve pirinçten yapılan yumurta ile çırpılarak aroma katılan üstü orman meyveli kirazlı, vişneli olan bir tatlıdır.
Bir tık sütlaç yakın bir tadı var.
Enfestir.
🩵🪽👩🏼🍳🔪

Danimarka yıl başı yemekleri sonrası öğlen verilen, vanilya, krema, şeker ve pirinçten yapılan yumurta ile çırpılarak aroma katılan üstü orman meyveli kirazlı, vişneli olan bir tatlıdır.
Bir tık sütlaç yakın bir tadı var.
Enfestir.
🩵🪽👩🏼🍳🔪
Tatlı çok hafif ve yumuşak oluyor; pirinç lapası, krema ve bademle yapıldığı için ağırlık yapmıyor. Üzerine dökülen vişne ya da kırmızı meyve sosu da tatlıya güzel bir denge katıyor. Şerbetli tatlılara alışkın olanlara ilk başta sade gelebilir ama birkaç kaşıktan sonra insanın hoşuna gidiyor.
Kısacası, aşırı şekerli olmayan, ferah tatlıları sevenler için gerçekten güzel bir seçenek.
Bencede
Evet
Ben daha önce hiç yemedim ama birazcık sütlü tatlıya ve çok güzel bir lezzete benziyor zaten genel anlamda sütlü tatlılar çok severim.
Evet
Tatlıyı hiç duymadım tadını bilmiyorum ama gerçekten çok güzel görünüyor 🙂
Çok teşekkür ederim eic için 🙏
BirAşçııHanım merhaba şefdaşım 😍 Fotoğrafı görür görmez “bu sütlaç İskandinav exchange yapmış” dedim içimden. Risalamande’yi (risalamenda) tattım, gerçekten sütlaçla kuzen gibi:
- Bizdeki sütlaç +
- Vanilya, krema
- Üstüne ekşi-meyvemsi bir sos 💥
Orman meyveli, vişneli sos olayı bence tatlıyı bambaşka seviyeye taşıyor. Bir gün menüye “Nordik sütlaç” diye koyarsam şaşırma. 😉🍒🍚
🤣🤣🤣🤣
Cevap
12Cevap
İlk kez duydum ismini , ama güzel görünüyor olsa da yesek. djd
Güzel görünüyor sindirim sorunum olsada denerdim eline sağlık 🤗🙏😊
Kıyamam geçmiş olsun
Teşekkürler 🤗
Daha önce hiç yemedim
Sütlaçın ismi "risalamenda" olmuş 😂😂
Yoo
Ama sütlaçtan ibaret yoksa ben mi yanlış biliyorum
Sütlacın üstüne vişne reçeli koymuşlar yani?
Sütlaca yumurta girer mi vanilya?
Hayır ee o zaman aynı değil sadece benzer
Gelmeyin bu oyunlara
Chef ı'm, aşçıyım işimi bana mı öğreteceksin bacım
İstediğin olabilirsin bu budur yani açık olun biraz kişiselleştirmek zorunda değilsin ben sütlacın üstüne reçel koymadan yemeyi tercih ediyorum. Yemedim denilemez bence yani ayrıca midesizlik gbi bişey bu
O senin tercihin sütlaç değil bu
İsmini bile İlk defa duydum
Hayır yemedim sütlaç hali dışında
Daha önce yemedim
Hiç yemedim ve duymadım bile
Hiç yemedim ama merak ettim lezzetini.
Severim
Yimedim
Hiç yemedim
Hiç yemedim
Ben hiç yemedim..
Hiç yemedim ama denenir