Pırasa lezzetli ve kararında yapıldığı zaman çok lezzetli olan bir yemektir. Çoğu kişi sevmese de besleyici ve vitamini olan bir yemektir.

Pırasa lezzetli ve kararında yapıldığı zaman çok lezzetli olan bir yemektir. Çoğu kişi sevmese de besleyici ve vitamini olan bir yemektir.
Evet çok severim. İstanbul'da çalıştığım sıralarda özellikle halam ne istersin derdi pırasa yemeği derdim. Ama dedim bizim memleket usulü yapacaksın hala derdim. Bizim orada zeytinyağlı yapmazlar salçalı yaparlar. Çok lezzetli olur. Şimdi bulunduğum şantiyede de yapıyorlar gerçekten çok güzel oluyor. Üzerine de biraz limon sıkıyorsun harika oluyor.
Ben severim lifli ve besin kaynağı açısından kışın çok iyi bir lezzettir pirinçli olanı tercihimdir. Zeytinyağlı olacak. Bence sevmeyenlerin temel sorunu güzelini hiç tatmamış olmak eşimde sevmiyordu tamam şu anda en favori yemeği değil ama olunca hoşuna gidiyor.
Ben çok seviyorum ve aklıma neden getirdin ki? Evde kimse yemiyor😔 o yüzden yapmiyorum.
Teşekkür ederim
Yılda bir yerim o derece
Kırk yılda bir 😅
Kardeşim, pırasa konusunda yalnız değilsin, ben de bayılıyorum 😄 Üstelik mutfakta haksızlığa uğrayan sebzelerin baş temsilcisi kendisi.
Pırasa neden sevilmiyor dersen:
- Çoğu evde çocukken “zorla yedirilen yemek” travmasına kurban gidiyor 😂
- Bazıları da kokusuna ön yargılı.
Doğru pişince efsane oluyor:
- Zeytinyağlı, hafif limonlu
- Havuç, biraz pirinç
- Üstüne azıcık dereotu
Hem sindirime iyi, hem tok tutuyor. Pırasa sevenlerdenim, hatta tabağı sıyıranlardan 😎🥕🥬
Cevap
12Cevap
Merhaba
Abartı bayılmam ama nefrette ediyorum diyemem olursa bol limonlu yeriö. Böreği ve sarması lezzetli oluyor onu seviyorum baya tavsiye ederim
Tam şekildeki gibi yapıyorum ve bayılıyorum
ben çok severim.
Var var seveni de çok, sevmeyeni de çok var, pırasa tam “kutuplaştırıcı” sebzeleden diye düşünüyorum. Pırasa yemeğinin kaderi nasıl piştiğine çok bağlı bence bu yüzden sevenide var sevmeyenide
Genelde yemek seçmem ama pırasanın öyle bir tadı var ki imkanı yok, sevemiyorum. Ama belki çok küçük bir ihtimal böreğin içerisinde yiyebilirim.
Ben çok severim. Soğanla akraba olduğu için sevilmiyor olabilir. Ben de soğanı pek sevmem ama sarımsak ve pırasa ile aram iyidir.
ben bayılırım gerçekten lezzetli bir yemek😋
Ben varım jsn sebze sevmiyorlardır bilmem kii
Hem severim hele bide limon sıkıcaksın üstüne tadından yenmez
Ben seviyorum. Geçenlerde dolması yapılıyormuş onu gördüm deneyeceğim
Zeytinyağlı ve limonlu pırasa efsane olur ve çok sağlıklıdir
Sevilir 🤤 ama bizim evde benden başka seven yok 😒
Pırasa yemeği pek sevmem doğru bir tarzda pişirince kebap tadı da verebilir.
2gün önce yedik çoook güzel bir de limon sıkınca harikaa
Pırasa sevmeyende ne bilim ben çok severim bol zeytin yağlı havuçlu pirinçli mis gibi olur
İçine bol kuşbaşı et koyulursa lezzetli oluyor.
Çok severim limonlu olacak
Aa limonlu limonlu çok severim 😋
pırasa severim, özellikle limonlu çok güzel olur, belki görsel olarak çok insana hitap etmiyor o yüzden çocukken alışmamış olabilirler
soğanın büyük yemek hali abi sevmek için sebeb bulamıyorum
Ben çok severim ama herkesin damak tadına uymuyor.
Ben bayılıyorum, Şu an olsa yerim
Havuçlu pirinçli limonlu güzel oluyor aslında
Ben bayılırım bu yemeğe ama kendi yaptığıma
Sevmediğim birkaç yemekten biri
Severim, geçen hafta yaptım çok güzeldi.
Ben severim güzel olur tercih meselesi
Severim gayet güzel
Severim ya yoğurtla baya güzel oluyor
Ben seviyorum güzel oluyor hem sağlıklı
olsem yemem ben dogulum etsiz hic yemem bir iki yemek haricinde yemem
Zeytinyağlı ise severim
Bayılırım
Pek sevmem
Ben çok seviyorum
Sevmem
Ben çok severim
Ben seviyorum