Karpuzu yine vurunca çıkardığı sesten anlayıp seçebiliyorum da bu nar seçme işi çok muallakta bırakıyor beni 😀

Karpuzu yine vurunca çıkardığı sesten anlayıp seçebiliyorum da bu nar seçme işi çok muallakta bırakıyor beni 😀

Şansım yaver gidiyor benim karpuz olayında, iki tık tık aha bu diyorum 😂
Narda ise rengine ve sertliğine göre seçiyorum ben ve o da beni yanıltmıyor çok şükür jdfjdj ama cevabım a) karpuz yinede eheh
Sapı yanmış almayı düşündüğün büyüklükteki tüm karpuzları tıkla. Sesi en tok ve akılda kalıcı olanı al 😀
Karpuzda bi ara alt kısmı en sarı olan en tatlı olan diyorlardı ona görede seçiyordum bazen ehehe
Bari saticiya güvenip alırsın. Buzhaneden çıkan narlar dışarıda çok durursa kararma ve sonrainda çürüme yapıyor bir püf noktası olarak narin çiçek ksiminda küf var mı bakabilirsin birde kabuğu yapışık ve kuruysa uzun zamandır rafta demektir ama bu da içi hakkında %100 bir bikgi değildir nispeten ihtimali azaltır. Kesin içi yine sorunlu olabilir. Kavun değil ki koklayalim da alalım derler ya narda öyle bira. z
Aynen öyle 😀
İkiside zor ya dışta bakıyorsun çok güzel elline alıyorsun taş gibi ama eve gidip kesitiğinde ya kabak ua çürük veya narda ya kırmızı ya beyaz ya da çürük... Tatsızmış, ekşiymiş, tatlı çıkar mı o kısma girmiyorum bile... Ne çıkarsa bahtıma 🤣🤣🤣
Ne çıkarsa bahtıma benim kabul edebileceğim bir durum değil be bebeğim 😂
Valla ben iyi seçmeye çalıştıkça kötü çıkıyor o yüzden ya pazarda satan kişiye seçtiriyorum, ya da markette görevliye
Pazarda daha çok çeşit oluyor. Narı pazardan alıyorum.
Karpuz sıcakta, dışarıda kalınca kötü oluyor. Onu markette kendim seçiyorum 😀
Valla iyi yapıyon abla ben beceremiyorum
Ehehe ben nar seçerken hep küf çıkıyor , bu yüzden meyve kısmını ben almıyorum... içim meyvelere , sebzelre yansıyor nihahahs
Fakat bence ikisinide secmek zor...
Karpuz seçmeye alıştım da nar zorluyor ahaha
Olmaz fitamin almam lazım hapşırıp duruyorum bikaç gündür. Bataryaları doldurmalıyım 😂
Sen de dikkat et işte. Hasta olunca daha çekilmez oluyor hayat 😂
De hele 😂
Tamam zorlama kendini önemli değil 🙏
Rica ederim
Nar seçmek gerçekten karpuz seçmekten daha zor olabilir çünkü dışından ne durumda olduğunu anlamak bir yetenek gerektiriyor 😅. Ama işin püf noktası var: Nar alırken, dışının parlak ve sert olmasına dikkat et. Ağır olan nar genelde daha sulu olur. Rengine bakmayı da unutma; canlı ve koyu renkli narlar genelde daha tazedir 🌟!
Bu arada karpuzun "tok tok" sesine güveniyorsan müthişsin, çünkü o da ayrı bir sanat 😄. Markette "karpuzcular grubu"na dahil olmuşsun demektir! Afiyetle tüket 🎉.
Cevap
12Cevap
Bence nar seçmek daha zor çünkü karpuzun iyisi en azından anlaşılabiliyor ama narın iyisi kolay anlaşılmıyor.😄
Merhaba
Karpuz seçmek daha kolay.
Nar dışı iyi durur ama içi kötü kendinden geçmiş olarakta çıkabiliyor bazen ne yazık ki...
Evet kesinlikle
burada ince bir gönderme var, karpuz belli tip erkekler, nar anlaşılması zor erkekler gibi mi?
Yoo dümdüz nar sorusu. Bana ne erkeklerden?
Nar zaten genelde dışından tatlı mi eksimi anlaşılıyor
Ince çekirdek mi öğrenmek için de bir tane üstten actirin oldu bitti
Ben anlayamıyorum nasıl anlaşılıyor ki?
Rengi daha koyu kırmızılar eksi olur
Zaten nar satanlar eksi ve tatliyi soyler
Cunku ikisinin de müşterisi var
Söylemiyor buradaki dangozlar. Ben seçerken pimi çekilmiş bomba gibi bakıyorlar sadece 😂
:))))))))) o da ilginçmiş:)))))
Aslında ikisinin de müşterisi farklıdır cunku satilir Yani:)))))
Koyu kırmızı olanlar eksi :)
Daha açık renk pembemsi olanlar tatlı:)
Pembemsi seçiyorum çok koyu olanlardan içi kötü olanlar oluyor çöpe gidiyor sonra çürük çıkınca
Sert olanlar da daha tazedir ustu yumuşama yapmis olanlarda genelde çürük cikar
Genede biraz temizleyip sıkin cok faydalı:)
Katı meyve sıkacağından geçiriyorum çok iyi oluyor da seçme işi sıkıntı. Bugün hepsi aynı gibiydi mesela. Seçmekte zorlandım.
:) birazda kendinizde emin hadi canim gecen çürük çıktı falan deyin :)
Pazarcıya mı diyim?
Pazarci manav her kimse :)
Evde dayak yersem haftaya tezgahını yakarim diyorum ben :)
Geri getir diyorlar da kim uğraşır onla?
Ben kendim seçiyorum. En son karpuzcuya karpuz seçtirdim hiç iyi değildi. Ee dedim ben kendim daha iyisini seçiyorum. Artık hep kendim seçiyorum 😀
Yalnız bugün güneş de vurup parlattı narları o yüzden işler karıştı bende 😂
Ohhh afiyet olsun
Gun guzel nar zaten guzel olur :)
Umarım güzel çıkar hepsi 😀
Afiyet olsun şimdiden:)
Alana tesekkur yiyene afiyet :)
Senin de eline ve zihnine sağlık. Güzel sohbet oldu 😀
Rewerans fm
Keyifti benim için de
Keşke dertlerimiz hep böyle olsa hepmizin güzel soru gülümsetti.
Gülümsemek iyidir, iyileştirir en az nar kadar faydalı bünyeye 🤩
Bir kahkaha bir biftek vardı bir ara onun gibi oldu. Teşekkürler.
Ricalar 😀
💐💐💐
Nar seçmek daha zor dışarıdan bakmakla içinin doluluğunu, ekşiliğini veya tatlılığını anlamak zordur; bazen sallamak ya da hafif vurmak gibi yöntemler gerekir.
Kesinlikle karpuz. Çünkü nar kendini belli eder az, çok. Karpuz belli etmez pek.
Benim için kolay 2si de
İp uçlarını alabiliyor muyuz?
Biliyorum
Alamıyormuşuz 😂
Nar seçmekte ne var onu yemesi zor asıl😏
Ayıklayıp katı meyve sıkacağından geçiriyorum ben bu sefer de bir yığın bulaşık çıkıyor 😂
Off okurken bile icim daraldi 😅
Yhaaa hiç secmedim ikisinide biliyomusssuun
Dene ilk fırsatta 😀
Nar daha zor tabiki karpuzu srtık herkes secebiliyor
Nar büyük ve asıcık yumuşak olunca güzel oluyo
Nar çürük çıkabiliyor nar zor
Karpuz seçmek zor
Yapay zekaya seçtiriyorum 🥰🤦🤦🤦
nar secmek
Karpuz tabiki
Karpuz
Nar seçmek