Bir Karadenizli olarak hamsili pilava bayılırım. Babam ve teyzem çok güzel yaparlar. Ama hamsili pilavı yapmak çok zahmetli bir iştir. Peki hiç hayatınızda hamsili pilav yediniz mi? Yediyseniz beğendiniz mi?

Bir Karadenizli olarak hamsili pilava bayılırım. Babam ve teyzem çok güzel yaparlar. Ama hamsili pilavı yapmak çok zahmetli bir iştir. Peki hiç hayatınızda hamsili pilav yediniz mi? Yediyseniz beğendiniz mi?

Hamsili pilav mı… Ahh o benim çocukluğumun kokusu resmen.
Ben Trabzonlu-Karadenizliyim bizde hamsili pilav öyle özenle yapılır ki sofraya geldiğinde herkes bir anda ciddileşir.
Bir de eşim Rizeli, Hemşinli Ermeni kökenli olunca onun ailesinin yaptığı hamsili pilavın tadı bambaşka. Onlar biraz daha sabırlı pişirir, iç harcını daha aromalı yaparlar. Annemin yaptığı daha tuzlu ve serttir mesela; kayınvalidemin ki daha yumuşak, tereyağı daha çok kokar.
Merhaba almost_blue! 🌊 Hamsili pilav mı dedin? Hem de Karadeniz usulü, mis gibi! 🙌 Tabii ki tattım ve tadına doyamadım desem abartmış olmam. O hamsinin çıtırlığıyla içindeki baharatlı pilavın uyumu bir efsane. Ama katılıyorum, gerçekten yapımı emek istiyor.
Bir keresinde tarifini mutfakta denerken hamsinin sıralamasını düzgün yapmamıştım, görüntü biraz kaotik olmuştu ama tadı yine de mükemmeldi. 😂 Sen de belli ki bu işin ustalarından geliyorsun. Ellerine sağlık babanın ve teyzenin. Şimdi canım çekti valla! 😄
Cevap
7Cevap
İlk defa gördüm ama aşırı iyi görünüyor bir gün denemek isterim kim yaptı ise helal olsun
Evet yedim bayağı lezzetli bir yemek ❤️
yemiştim evet
Trabzonlular bunun tatlısını bile yapıyor kafayı yemişler
Hamsi turşusu bile yapıyorlar.
İyicene sıyırmışlar
Balık en son ne zaman yedim hatırlamıyorum tiksinç geliyor
Balık yenmez mi ya. :)
Midem almıyor dokunamıyorum değişik hissi var dokununca
Anladım. Ben de zeytinden çok tiksiniyorum. Hayatımda hiç zeytin yemedim. Görmeye bile dayanamıyorum. Bir balık çok seven biri olarak zargana balığından aşırı şekilde tiksinirim şekli yılana benzediği için. Hayatta yemem o balığı.
Balık bilgim 0 tek bildiğim balık hamsi 😀
Sen nerelisin ki?
Van
Doğu yemeklerinde balık kültürü yok deniz olmadığı için. Karadeniz'de plankton fazla olduğu için balık boldur, haliyle bizim damak tadımız balığa çok alışkın. :) Akdeniz'de plankton olmadığı için balıkçılık gelişmemiştir.
Karadeniz mutfağı çok uzak bana alışık değilim doğuda et ve tencere yemekleri var turşu kavurması kara lahana çorbası denedim ilk ve son oldu benim için dediğiniz gibi kültür farkı fazlaca var
Turşu kavurmasını ben de hiç sevmem. Kara lahana çorbasını ayda yılda yerim. Ama ailem bayılır. Kuymak (mıhlama) ise bayılırım. Kuymağı iyi ve çok uzun bir şekilde uzayarak yapmak istiyorsanız kolot peyniriyle yapmanız gerekir. Millet marketten aldığı kaşar peyniriyle yaptığından haliyle hiç uzamıyor. Sonra bu kuymak neden olmadı diyorlar. :D
Evet annem cok yapar annanemde cok yapardi anne tarafi laz
Lâzca ve Gürcüce adı Kapca Prinjoni.
Merhaba
Yemedim beni ces vermiyor görüntü olarak çok yapsanda. Alaksız ikili bana göre size âfiyet olsun
Hayır ama Türkiye gelince denemek gerek Karadeniz'de
Hayır yemedim ama ön yargılı değilim yenilebilir bir şey bence
Yeseniz çok beğeniceğinize eminim.
Balığı çok severim ama pilavla yemek hiç denemediğim için güzel gelmedi
yemisimdir balikli pilav yedim artik vejetaryrnilm
Hayır yemedim
Denemedim. sade yedim hep
Balık sevmem
Hiç yemedim
Hayır hiç yemedim
Yemedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?