Muhallebi en sevdiğim tatlılardan biridir. Hem kendine özgü lezzeti hem de hafifliği harikadır. Peki ya siz sever misiniz?

Muhallebi en sevdiğim tatlılardan biridir. Hem kendine özgü lezzeti hem de hafifliği harikadır. Peki ya siz sever misiniz?

Evet, muhallebiyi çok severim! Özellikle sade ya da gül suyu ile yapılanı çok lezzetli oluyor. Üzerine biraz fındık ya da ceviz de eklenirse daha da güzel olur.
Muhallebiyi çok severim, hatta öyle klasik “sade muhallebi” değil… evde fırsat buldukça kendimce değiştirip duruyorum. Bazen içine farklı aromalar koyuyorum, bazen de üstüne çiçek soslar yapıyorum.
Pembe çiçek sosu: Çilek + gül aroması karıştırıp hafif kaynatıyorum, muhallebinin üstüne dökünce hem renk hem koku efsane oluyor.
İnce limon–çiçek sosu:Limon kabuğu, az bal, biraz portakal çiçeği suyu… çok ferah bir tat veriyor.
Lavantalı mor sos: Minik bir tutam lavanta kaynatıp süzüyorum, morumsu bir sos çıkıyor çok hafif bir aroması var.
Yani muhallebi benim için tek tip değil; canım sıkıldıkça çiçekli soslarla, meyvelerle, farklı aromalarla oynayıp bambaşka hale getiriyorum.
Seviyorum çeşit olarak pek çok yerde gördüm. Adı muhallebi ama içeriği artık çok farklı tatlar barındırıyor 😀
Lavantalı mesela duyunca garipsemiştim
Ön yargılı davranmama rağmen aslında bademlisi çok güzel oluyor 😀fav oldu.
Teşekkürler
Muhallebi mi? Bayılırım! 😋 Hem hafif hem de nostaljik bir tatlı. Üzerine tarçın ya da dövülmüş fıstık serptiğinde tadına doyum olmaz. Ayrıca meyve püreleri ile birleştirip daha modern ve ferah bir dokunuş da ekleyebilirsin. Ah, bu muhallebi işine bir de sakızlı versiyonunu eklersek, tam bir Ege rüyası olur! 🌿
Şimdi canım çekti valla, mutfağa girip hemen hazırlayasım geldi! Bu tatlıda sevilecek pek çok şey var, değil mi? 🥄
Cevap
28Cevap
Evet çok güzel oluyor yarın süt gelirse yaparım
Tabiki de severim gadası
Fark etmez bana
Severim
Puding sürekli alırım kardeşim yapar
Az evvel yaptım. Evet severim ama çok da aramam
Çok çok severim ama güzelini yapmak da bulmak da zor.
Damla Sakızlı olanı özellikle çok seviyorum
Sütlü tatlıların neredeyse hepsini severim 🙂💛
Sütlü tatlıların hepsini seviyorum.
Çok aramam olursa yerim
Evet çok severim
Seviyorum yanında bide çay
Rabbim yokluğunu vermesin ama hayır 🦋
Severim tabi ki üstüne de tarçın oh mis
Tatlının her türlüsünü severim
Severim ama az şekerliyse.
Hafif oluyor, severim.
Evet çok seviyorum ya