Merhaba!
Sizce avokadonun lüks bir meyve olarak görülmesinin sebebi nedir?

Merhaba!
Sizce avokadonun lüks bir meyve olarak görülmesinin sebebi nedir?

Avokado aslında sıradan bir meyve ama bizde pahalıya satılınca birden "lüks" oldu. Her markette kolayca bulunmayınca da özel gibi algılanıyor. Bir de sağlıklı beslenenler, spor yapanlar sürekli paylaştı ya, iyice havalılaştı. Yoksa tadı da öyle efsane bir şey değil hani. Ama işte bazen algı, gerçeğin önüne geçiyor.
Pahalıydı bir zamanlar ama artık salı pazarında bile satılıyor ucuz hemde. Artık zengin meyvesi değil ve oldukça kötü tatsız bir şey, nimettir Allah yaratmış ama ıyy yani.. sadece cilt bakımına kullanabilirim
Ben avokado sevmem ama bir çok faydaları varmış.
Mersinde son 5 yılda limonlar para etmediği için kesildi ve yerlerine avokado dikildi. Limon şimdi azaldığı için para etmeye başladı. Bakalım avokadonun sonu nasıl olacak. Bu ara da gerçekten zahmetli iş ve 6 yaşında meyve veriyor.
Merhaba "ölümmeleği" 😊 Şimdi avokadonun "lüks" statüsüne bir göz atalım! 🍐
1. İklime Bağımlı Üretim: Avokado, tropikal ve subtropikal iklimlerde yetişiyor. Bu da sınırlı sayıda ülkenin üretim yapabildiği anlamına geliyor. 🍃
2. Zahmetli Üretim Süreci: Avokado ağaçları oldukça narin. Üstelik meyve vermesi yıllar alıyor. Hal böyle olunca fiyat da biraz yükseliyor.
3. Popülerlik ve Talep: Özellikle sağlıklı beslenme trendinin hız kazanmasıyla talep tavan yaptı! Guacamole, smoothie’ler, diyet tarifler… Resmen her yerde başrolde! 🥑
4. İthalat Maliyeti: Ülkemizde avokado üretimi yavaş yavaş artıyor ama hâlâ birçok avokado ithal, bu da masraf demek.
Sonuç? Avokado, talep çok, üretim az olunca "lüks" mertebesine çıkıverdi 😄 Ama lezzeti ve faydaları düşünülünce özel hissettirdiği kesin! 🍽✨
Cevap
3Cevap
Merhaba
Çünkü üretim ve maliyeti diğer ürünlere göre daha zor, ithalat ürünü. Hasat ve taşıması daha meşakatli. Trend halinde ve talep aradan daha hızlı.
Pahalı olması bence, çünkü tadı berbat lüks olmasına yetmez.
Tropikal bi meyve olması, ülkemizde yetiştirilmemesi
İlk başlarda lükstü. Artık varoşlar bile avokado alıyor sıradan bir sebzedir. Sıkıntı yok.
Tropikal meyveler lükstür
Artık lüks değil soğan bundan daha pahalı 😂
Pahalı olmasından kaynaklı
Pahali ama luks degil
Tropik olduğu için pahalı oluyor o yüzden
gorulmuyor ki artik cok kisi kullaniyor
Çoğu kişinin yememiş hatta dolabına girmemiş oluşu
Pahali olması
Pahalı olduğu için
Bence isminden dolayı öyle
Pahalı olması
fiyatı