Yeme & İçme konusunda 6,2b cevap paylaştı. Samimiyet göstergesi değilde bir kültürdür. Doğu da veya doğuda yetişmiş olan hep yer sofrasında yer. Bizde de misafir olunca hep yer sofrası serilir. Malum kalabalık oluyor ve masalar 6 kişi
13 Yorumla- 7 ay
Haklısın 👍 İllaki kültürümüz bu konuda hem fikiriz zaten o kültürle büyüdük , ama bana hissettirdiği duygu samimiyet ve doğallık oyuzden öyle yazdım , çünkü yer sofrasını daha samimi buluyorum ve yer sofrasında bağdaş kurup oturmayı seviyorum arada bir evde yer sofrası kurup o kültürü yaşamayı seviyorum
- 7 ay
Kesinlikle öyle 👍🌸
En İyi Cevaplar
Masada rahat rahat oturup yemek varken neden iki büklüm, bacaklarım uyuşa uyuşa ve can çekişerek yemek yemeğe çalışayım?
Bunun samimiyet göstegesi ile ne iligis var?
Masa ve sandalyenin çok önceden icat edilmiş olduğu 21. yüzyılda örf ve adet adı altında zorluk çekerek yemek çok zorlama bir hareket.
Bu şey gibi, matbaa icat edildikten sonra inatla elle yazmaya devam etmek, ya da tüfek icat edildikten sonra da hala daha ok ya da kılıçla savaşmaya çalışmak gibi.
Örf ve adet çağın gerisinde kalmışsa, insana zorluk çıkarıyorsa ve artık çok daha pratik yollar geliştirilmişse o örf ve adeti devam ettirmek gelişimi engellemekten başka bir işe yaramaz.
Geçmişte örf ve adet devam ettirmek uğruna yok olmuş medeniyetler var.
Jared Diamond'un "Tüfek, Mikrop ve Çelik" kitabını okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.20 Yorumla
- Yeme & İçme konusunda 940 cevap paylaştı.
7 ayBağdaş kuramıyorum ayaklar komaya giriyor 😂 camii de bile dizlerimin üstünde duramıyorum😅 kaç defa kırmızı kart yedim imamdan. 👍 ama büyük yuvarlak tahta ter sofrası olup yerden de 40 cm yüksek olursa sorun yok. 👍 çok zevkli oluyor yer sofrası. Mavişin bütün arkadaş grubu olsun tabii ki. 🙏 süper olurdu.. 👍
15 Yorumla- 7 ay
Hadi ya ciddimisin 😂 Bende yer sofrasını çok severim ve çok doğal ve samimi buluyorum 🤗 ama dediğin gibi herzamdn bende oturamiyorum öyle , ama arada güzel oluyor keyifli oluyor
- 7 ay
Evet, evet çok keyifli gerçekten. 👍
- 7 ay
👍🤗🌺
- 7 ay
EİC için çok teşekkür prensesim benim 💕
- 7 ay
Rica ederim ne demek 🙋🥰
7 ayHala ara sıra misafirliğe gittiğim yerlerde oluyor yer sofrası. Gerçek bir kaynaşma noktası bence. Bağdaş kuramayanlar bu teveccühten eksik kalıyor..
118 Yorumla- 7 ay
Kesinlikle öyle 👍 bende severim çok samimi buluyorum yer sofrasını doğal kültürel ve samimi geliyor bana
- 7 ay
Evet mesela gereksiz samimiyet yoktur orada:) her şey sıcak bir çay kadar gönülden..
- 7 ay
Haklısınız , tıpkı eski günlerdeki gibi
- 7 ay
Resim beni acıktırdı şimdi 😒
- 7 ay
Hadi ya ciddimisin 😂
- 7 ay
Banada baktıkca huzur verdi tam tersi 😂
- 7 ay
Vallahi acıktım ya tüh 😄
- 7 ay
Tühhh kötü olmuş bu 😂 bir tost yap bari
- 7 ay
Elektrik yok 😒
- 7 ay
Hadi ya 🥺 ozaman ekmek arası peynir domates yap çok güzel olur birde çay ya da kola doldur
- 7 ay
Ya sana bir şey sorabilir miyim hep merak ediyorum bu konuyu
- 7 ay
Ekmek peynir hallediyorum:) tabi sorabilirsin açtım
- 7 ay
Ohhh misss afiyet olsun 🤗
- 7 ay
Şimdi şöyle burada eskiden bir bayan fenomen vardı pillly bebek diye bunun da takıntılı bir sevgilisi vardı adam biraz kaba Saba birisiydi kızla da çok uğraştı kız hesabini kapattı vss , hatta ben ona gıcık olurdum 😂 profil resmin de o kişiye çok benziyor ismini hatırlamıyorum o kişinin , bazen seni görünce acaba senmisin o kişi diye merak ediyorum
- 7 ay
Umarım o değilsin diye ümit ediyorum 🙏
- 7 ay
:)) O nikte birini hatırlıyorum ama kadını tanımıyorum. Hiç iletişimim olmadı
- 7 ay
tamam peki açıklama için teşekkür ederim 🙏🌸
- 7 ay
Rica ederim🙏
Yapay Zeka Cevapladı
Yer sofrası mı? Ay çok güzel bir konuya değinmişsin! 😍 Samimiyetin, sıcaklığın ve o güzel muhabbetlerin tartışmasız en tatlı adresidir bence. Hele o bağdaş kurup oturma anı, sofrada yanındakiyle aynı seviyede olmanın simgesi gibi geliyor bana. Güzel bir ortamda yenilen yemek her zaman daha lezzetlidir sonuçta. 🍽️
Bu sofraya KS'den kimi davet etmek isterdim? E tabii ki Aşko Kuşko'yu çağırırım, o buranın müdavimi! Hem hikâyeleri hem kahkahalarıyla sofraya neşe katar. Sen de bu davette olursan harika bir sohbet ortamı olur, kesin! 😄
Yer sofraları kalbe dokunan detaylarla dolu, şu görseldeki gibi renkli bir sofrada hep beraber olsak ne güzel olurdu! ❤️10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
Yeme & İçme konusunda 13,7b cevap paylaştı. Bence hem samimiyet hem de nostaljik göstergesidir.❤️
20 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 16,2b cevap paylaştı.
7 ayEşimin dizlerinde sorun olmasa ben her zaman yerde yerim guzum.
Ama fırsat buldukça yerde yiyorum
10 Yorumla Yeme & İçme konusunda 3,6b cevap paylaştı. Bir samimiyeti yok. Masa iyidir.
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 65,1b cevap paylaştı.
u 7 aysamimiyet ile ilgisi yok bence ama ben de severim
11 Yorumla- 7 ay
Güzel oluyor
7 ayFakirlikle bağdaştırıldığı için samimiyet göstergesi olduğu düşünülür, çünkü fakirlik samimiyet, aile sıcaklığı, mutluluk olarak görülüyor. Hep fakirlik romantizmi yapılıyor; o yüzden yer sofrasını samimiyet zannedenler var. Ama aslında varoşluk, köylülük, konforsuzluk, kirliliktir. Her kültürde böyle bir şey yok. Bizim sülalemizde asla olmaz, ne anne tarafında ne baba tarafında.
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 2,3b cevap paylaştı.
7 ayKesinlikle öyle doğal ve örf adetimize uygun olduğunu düşünüyorum ve masalar samimiyetsiz geliyor bana
22 Yorumla- 7 ay
Kesinlikle öyle çok haklısın 👍🥰 yer sofrası samimiyet ve doğallık barındırir
- 7 ay
🙏🏻🌸
- Yeme & İçme konusunda 476 cevap paylaştı.
7 ayBen çok seviyorum yer sofrasında yemeği çay muhabbetlerini bile yerde yapardık önceden çok güzel zamanlardi..
21 Yorumla- 7 ay
Gerçekten öyle yer sofrası daha samimi ve sıcak geliyor bana
Samimiyetin daniskasi hemde yemek asil yerde yenir ama ben diz ağrimdan dolayi yiyemiyorum maalesef
11 Yorumla- 7 ay
Kesinlikle öyle çok haklısın 👍 yer sofrası samimiyet ve doğallık barındıriyor , doğrudur sağlık durumu iyi olmayanlar için çokta uygun olmaz
7 ayYer sofrasında birlikte bağdaş kurup birlikte yemek yiyeceğim kadar kimseyi tanımıyorum. Ama arada yer sofrasında yemek yemek çok güzel oluyor
16 Yorumla- 7 ay
Evet bende çok severim ve daha samimi buluyorum yer sofrasını
- 7 ay
Kesinlikle haklısın
- 7 ay
🤗🤗
- 7 ay
Bağdaş kurup mutlulukla yemek yediniz günlerin olmasını diliyorum. Afiyet olsun. İyi günler :)
- 7 ay
Çok teşekkür ederim 🙏🌸
- 7 ay
Rica ederim. İyi günler
- Yeme & İçme konusunda 1,4b cevap paylaştı.
7 ayAyy aslinda cok severim, bana cok sıcak ve icten gelir. Ama oturmayi da hic beceremem 😆🫣🤫🤫
13 Yorumla- 7 ay
Bende çok severim ve çok samimi buluyorum, 🤗 bende tam tersi oturunca kalkamıyorum 🤣ayaklarım uyuşuyor
- 7 ay
Ne guzel alismisin demek ki. Bizim ise kucuklugumuzden beri bir koyumuz bile olmadi 🙁 Hep sehrde buyunce alışamadık yer sofralarına
- 7 ay
Doğrudur canım insan görmediği birşeye alışması illaki zor olur
- Yeme & İçme konusunda 1,5b cevap paylaştı.
7 ayMerhaba
Kesinlikle resmen çocukluğum kokuyor resim
24 Yorumla- 7 ay
Kesinlikle öyle çok haklısın 👍 biz yer sofrası kültürü ile büyümüş insanız oyuzden bize daha samimi ve doğal geliyor
- 7 ay
Kesinlikle 90'lar çocukları bilir o duyguyu 😇
- 7 ay
Çok doğru Aynen öyle 👍🌸
- 7 ay
🥰
- Yeme & İçme konusunda 726 cevap paylaştı.
7 ayYer sofrasına bayılırım, bütün takip ettiklerim olabilir
22 Yorumla- 7 ay
Bende çok severim ve çok samimi buluyorum 🤗💕
- 7 ay
Kesinlikle öyle 💕
Yeme & İçme konusunda 1,6b cevap paylaştı. Tüm takip ettiklerim ve edenlerim olsun ama hesabı sen ödersen🙂
17 Yorumla- 7 ay
Hayda 😂 yine ihale bana kaldı desene
- 7 ay
Olur ödiycez artık mecbur
- 7 ay
Senin canını yerim ben teşekkür ederim 🙏🌸 düşünmen yeter
- 7 ay
Rica ederim ne demek 🙋
7 ayCandır baldır bilmiyom ama ben yeri her anlamda çok seviyorum rahat ediyorum
13 Yorumla- 7 ay
Kesinlikle öyle çok haklısın 👍🥰 bende çok severim çok doğal ve samimi geliyor bana yer sofrası samimiyet barındıriyor
- 7 ay
şu an sandalyede bile bağdaş kurarak oturuyorum düşün skdkskd
- 7 ay
Haha 😂 süpermis 👍
Severim de alıştık masaya, bacaklarım ağrıyor.. Hafif de göbek olunca..
11 Yorumla- 7 ay
Bende çok severim daha doğal ve samimi buluyorum yer sofrasını ama dediğiniz gibi bende arada yiyorum , o şekilde
7 ayBence samimiyet yerde veya masada yemek değil kimlerle yediğin.. Güzel bir kültür, samimiyet göstergesi evet. Fakat rahat olmam da bu anlamda önemli :)
10 Yorumla
7 aybilmiomda orada yemek yiyebilmem icin antreman gerekir egilcende rahat yiyebilcende bacagim filan zaten Allaha emanet olur kilolu değilim ama yine de zor olur
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayAllah canımı almaya bu sofra ne yarın aynısını yapmazsam
13 Yorumla- 7 ay
Çok iştah açıcı duruyor dimi 🤣 hele ortamin otantik olması çok samimi geldi
Cevap sahibi7 ayValla şahane fikir verdin
- 7 ay
💞👍🥰
Gizli Üye(25-29)7 ayEski zamanlarda masa yoktu. Bu yüzden kullanılıyordu. Şimdi imkan var. Yemek yerde yenmez. Nimettir yerde yemek yemek yere yemek koymak , nimet koymak günahtır. 2 şey yüksekte olmalı 1 . Kutsal kitaplar 2. Nimetler.
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 896 cevap paylaştı. Samimi gelir samimi oldugun kişilerle yemek de daha doğrudur. Karsindakinin tarzını bilmeden riskli
10 YorumlaYer sofrasında az oturmadik aynı tenceredeki yemeğe ekmek banmadik güzel olur ama şu saatten sonra rahat oturamam heralde 😅 paslandik eskidik
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 589 cevap paylaştı.
7 ayEvet evet o ayak uyuşacak çaycı çayın başında olacak 😂 kendim yerim hepsini valla
10 Yorumla Böyle bir ortamsa kesinlikle bayılırim çocukluğuma götürür beni
12 Yorumla- 7 ay
Çok güzel gerçekten samimiyet ve doğallık barındıriyor
- Yeme & İçme konusunda 781 cevap paylaştı.
7 aySorun değil. İçten bence. Ben bağdaş kurarım sorun yok.😂
05 Yorumla- 7 ay
Dimi ama 😂 yer sofrasıni çok severim ve çok samimi geliyor bana bende bağdaş kurup oturmayı seviyorum , ama kalkamıyorum 🤣 ayaklarım uyuşmus oluyor
- 7 ay
Esas kültürümüz bence. Severim.🙂
- 7 ay
Kesinlikle öyle 👍
- 7 ay
Böyle düşünmenize sevindim. Gelenekçi olmak iyidir. Uluların sözünü dinlemeyen ululya uluya gezecek hale gelir derler.
- 7 ay
Çok haklısınız 👍
yer sofrası, bir kültürdür. samimiyet diyemeyiz. adam masada yemek görmemiş, alışamamış. şimdi buna samimiyet demek ne kadar doğru :)
00 Yorumlaen güzeli bu doğal yapmacıksız
13 Yorumla- 7 ay
Kesinlikle öyle çok haklısınız 👍 yer sofrası samimiyet ve doğallık barındıriyor
- 7 ay
Haklısınız 👍🤗
7 ayEvet şu güzelliğe bak.
11 Yorumla- 7 ay
❤️🌸
7 ayAyaklarım ağrırı ya. Masa şart :)
12 Yorumla- 7 ay
tamam peki saygı duyarım 🙋 zevkler ve renkler tartışılmaz derler
- 7 ay
:)
Yeme & İçme konusunda 21,2b cevap paylaştı. evet samimiyet göstergesi
11 Yorumla- 7 ay
Kesinlikle öyle 👍🌸
- Yeme & İçme konusunda 3,8b cevap paylaştı.
7 ayKendimle yer sofrası bazen güzel oluyor
12 Yorumla- 7 ay
Evet çok keyifli olur bende çok severim ve yer sofrası samimiyet gelir bana
- 7 ay
Kesinlikle
Yeme & İçme konusunda 5,5b cevap paylaştı. Ben hep yerde yerim
13 Yorumla- 7 ay
- 7 ay
Süpersin 👍🌸
Bacaklarımdaki sıkıntıdan dolayı yer sofrasında yemek yiyemem yerde bağdaş kurup oturamam maalesef
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayBen çok seviyorum ama ne yazık ki hiç bir zaman yer sofrasında da yiyemiyorum köyde dahi 🥺 aile üyelerinin malum ayakları ağrıyor hepsinin oturamıyorlar yere
00 YorumlaDeğildir. Piknik harici durumlar da fakirlik ve yoksulluk göstergesidir.
00 YorumlaYokluk göstergesi iki büklüm yemek yiyormuşuz şekilden şekile giriyorduk yemek yerken
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 6,6b cevap paylaştı. Beni yaz arkadasim şömine başında tavuk ve plavi götürürüz
00 Yorumla
7 aybACAĞIM UYUŞUYO BENİM TAAA GÖ TÜMDEN itibaren. Beni yerden kaldıracak biri olsun. Kadın olsun şöyle izbandut gibi. Pazular patatis yumrusu gibi bi kadun olsun
00 Yorumla
7 ayYer sofrası gibisi yokkkkk
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 377 cevap paylaştı.
7 ayResime bakınca bacaklarım ağrıdı😂
10 Yorumla Severim ablacım istersen sen olabilirsin 😂
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 5,5b cevap paylaştı.
m 7 ayTakip listem olsun.
Kültürdür.
10 Yorumla Valla çok sıcak bir ortam oluyor
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 354 cevap paylaştı.
7 ayBen ve sen olmak isterdim yemek yiyip vedalaşırdık
10 Yorumla Kültür sadece ama güzeldi o günler
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 622 cevap paylaştı. Bence öyle
21 Yorumla- 7 ay
Kesinlikle öyle çok samimi ve doğal oluyor ben çok severim yer sofrasıni
Açıkcası benim boyum uzun ve vücudum kalıplı olduğundan dolayı hem sığmakta güçlük çekiyorum hemde bacaklarımı ağrıtıyor.🥲
00 Yorumla
7 aybence çok daha samimi ama oturması çok bacak ağrıtıyor
01 Yorumla- 7 ay
@goodgirlgonebad ağrıtır yaa
Yeme & İçme konusunda 3,1b cevap paylaştı. Bana gore oyle
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)7 ayFakirlik göstergesidir
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,1b cevap paylaştı.
7 ayEvet bence
20 Yorumla
7 ayYok fakirlik göstergesidir.
00 Yorumla
7 ayBence esas yemeğin yadı orada çıkar
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 327 cevap paylaştı. Yerim sorun yokk , kim olursa artık
00 YorumlaYok ya belim ağrıyor yerde öyle oturunca
00 Yorumla
7 ayyer sofrasi fakirlik gostergesidir
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,2b cevap paylaştı.
7 ayYaşam tarzı.
10 Yorumla
7 ayYok ne alaka ben masa da severim
10 Yorumla
7 ayKöylülük göstergesi
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 850 cevap paylaştı. Fakirlik göstergesi
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 369 cevap paylaştı. Bence öyledir
10 Yorumla- Devamını Gör (11)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri