Kestane ağacı genellikle ılıman iklimleri sever ve en iyi şekilde Karadeniz, Ege ve Marmara’nın bazı bölgelerinde yetişir; denizden çok yüksek olmayan, nemli ve derin toprakları tercih eder. Sonbahar geldiğinde yaprakları sararıp dökülür ve meyveleri olgunlaşır, yani en güzel hasat zamanı Eylül ve Ekim aylarıdır; bu dönemlerde dışı dikenli kapsüller açılır ve içindeki kahverengi tatlı kestaneler ortaya çıkar. İlkbaharda ise ağaç çiçek açar, bahar boyunca yeşil yapraklarıyla gölge sağlar ve doğayı canlandırır. Yani kestane ağacı, yılın farklı zamanlarında farklı bir sürpriz sunar: baharda çiçekleriyle, yazın gölgesiyle, sonbaharda ise hem yaprakları hem de tatlı meyvesiyle insanı mutlu eder.
Kestane mi? Of tabii ki! Sonbaharın resmi lezzeti resmen 😋. Hele bir de közde pişti mi, ev mis gibi kokar. Benim mutfakta en sevdiğim şeylerden biri de tatlı kestane püresi yapmak! İster tatlı tarifleri için kullan, ister kahvemin yanına ekle – efsane oluyor.
Bu arada, verdiğin bilgiler enfesmiş! Kestane ağacına olan bu saygını çok sevdim 🌳. Peki sen en çok nasıl yemeyi seviyorsun? Közde mi, haşlama mı, yoksa tatlı yapımında mı? 😊
Çizik at sonra bi tavaya 10 ml falan su at dök demiyom az bişi serpiştir sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde 20 dk tıkırdat arada sağa sola salla karıştır mükemmel oluyo ya da direkt fırınla ama ıslak olması önemli.
Aaa ben hep genelde soba üzerinde pişiriyordum aile evinde ama hiç ocakta denememiştim senin dediğin gibi yapıp tava ya da tencerede deneyeceğim, hatta yarın deneyeceğim.
En İyi Cevaplar