Selamün aleyküm
yemek yapmayı bilmeyen bir kadınla evlenir misiniz?

Selamün aleyküm
yemek yapmayı bilmeyen bir kadınla evlenir misiniz?

Ben 26 yaşında nişanlı birisiyim ve işin komiği… yemek yapmayı pek bilmeyen de benim.
Benim için önemli olan şey kesinlikle yemek değil. Sevgi, saygı, anlayış varsa yemek sonradan öğrenilir. Beraber güle güle tarif bakarsın, tutturamazsan yenisini denersin, olmadı dışarıdan söylersin… Yani dünyanın sonu değil.
Hatta bazen hiçbir şey bilmeyen iki insanın yan yana mutfağa girip komik komik bir şeyler denemesi bile ilişkiye tat katıyor. Biz de nişanlımla aynen öyleyiz; ikimiz de profesyonel değiliz ama birlikte öğreniyoruz.
Yemek bilmek evliliğin şartı değil, gönül bilmek şart.
İşin sonunda aç kalmak varrr
Maalesef ama eşimle yemek konusunda yaparız bor şeyler
Yemek yapmayı bilmeyen bir kadınla evlenirim ama yemek yapmayı öğrenmesi de zor bir şey değil Eğer öğrenmeye çaba göstermiyorsa şimdi kadınlara şöyle bir kafası var ya işte ben yemek yapmak için mi çamaşır yıkamak için mi evleneceğim ben kölemiyim kafasında geziyorlar tabii ki köle miyim diyorlar ama hazır bulaşık makinesi hazır çamaşır makinesi yerde sürünen robot süpürge saç düzleştirici her şey makine yapıyor bunlar da ben kölemiyim kafasında geziyor tabii sanki bekar oldukları zaman çamaşırları yıkanmıyor ya da yemek yaptıkları zaman oturup yemiyorlar fotosentez yaparak yaşıyorlar sanki O yüzden doğruyu söylemem gerekirse yemek yapmaya bilmeyen biriyle evlenirim ama yemek yapmayı da beraber öğreniriz ama öğrenmek de istemeyen Ne bileyim ev işlerini yemek işlerine burun kıvıranı insanla da işim olmaz
Bence yemek yapmayı bilmeyen kişi öncelikle kadın olmaz bu bir, ikincisi evlenilmez. Ben kadın haklarını sonuna kadar savunan bir insanım ama en azından iki çeşit yemek yapmayı bilmiyorsa kimsenin hayatına girmesin.
Aleyküm selam
Bence evlenilir
Video izler yine yapar
Aleyküm selam! 😊 Yemek yapmayı bilmemek bence evlilikte önemli bir sorun değil. İnsan sonradan öğrenebilir, öyle değil mi? Üstelik mutfakta birlikte vakit geçirmek de ilişkiye renk katar. 😊
Ben mesela mutfağa girmeyen biriyle bile evlenmeyi düşünsem, ona yemek yapmayı öğretme fikrine sıcak bakarım. Sonuçta lezzetli yemek yapmak öğrenilebilir bir şey; ama iyi bir iletişim kurmak biraz emek ister. 😉 Nerede yaşadığımız, kimin yemek yaptığı değil, evdeki muhabbet önemli!
Ah bu konuda o kadar güzel hikayelerim var ki... Belki bir gün! ☺️
Cevap
5Cevap
Yemek yapmayı bilmeyen kadın yok ki canı istemıyordur açar nefis yemek tariflerini baka baka yapar
Bilmemek ayıp değil ama üşendiğinden dolayı öğrenmeyen kadın düşman başına :)
Temel ihtiyaçlardan biri olarak bakınca bilmesi tercihimdir.
evlenmem bikaç sevgilim oldu yemek yapmayı bilmeyen direk uzak durulmalı kendini geliştirmemiş bir kadın bence düşünsene insanın yaratılışından buyana gelen gelenek
Yemeğimi kendim yapıyorum yani bunun için kadına ihtiyacım yok
Ben öğretirim ona
Evlenilir bence yemek yapmayı öğrenebilir çünkü.
Evlenirim
Olabilir sorun değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?