Mantarı soyduğumu söyleyince şaşıranlar var :D hiç biri yıkanmaz bana göre 😄
Ooff mantarı çok seviyorum ya çok güzel bir sebze
Mantarı soyduğumu söyleyince şaşıranlar var :D hiç biri yıkanmaz bana göre 😄
Ooff mantarı çok seviyorum ya çok güzel bir sebze
Tabiki yıkanabilirler ama tavuğu yıkarken etrafa sıçratmamaya dikkat etmek gerekir. Mantar ise çok su çekebileceği için yıkanması tavsiye edilmez. Et ise yine yıkanacağı zaman etrafa sıçratmamaya dikkat edilmesi gerekir. Aynı şey balık için de geçerlidir.
Hepsi yıkanıyor tabii ki. Özellikle mantar çok Topraklı ve kirli olabiliyor. Tavuğun da yüzündeki tüyleri ütüledikten sonra bir yıkıyorum. Balık malum zaten temizlendikten sonra illaki güzelce bir yıkanması lazım hem pulları dökülen balıklar var onlarınki yapışıp kalıyor bazen onları da güzelce bir yıkamak lazım.
Mantar sünger yapıda olduğu için asla yıkanmaz. Silinir, zaten kabuğu soyulunca tertemiz oluyor. Yıkanınca suyu çekip yemeği simsiyah yapıyor. Tavuk zaten hep haşladığım için otomatik olarak suda oluyor. Balık kesinlikle yıkanmalı. Kesinlikle... 🐟🐟🐟
Mantarın yıkanmaması gerekir , tavuğun yıkanması şart. Ama ne yazık ki önümüze gelen her şeyi yıkacak durumdayız. Hele ki o covid döneminden sonra kapalı paketleri yıkadıkları günü unutmasın kimse 😀🤦🏻
İlk 3 4 dakika haşladıgımız o suyu bile döküp ikinci suyu koyan annenin kızıyım ben hayatım, tavuğu nasıl yıkamam soyle bana 😀🤦🏻
İşte diyorum ya , yıkamadan yaptığımı görsün bak bakalım neler oluyor 😀
Kimse görmedeeeen
Hadi bismillah, güzel bir mutfak tartışmasına hoş geldin! 😄 Şimdi şef Orçun’la birlikte mini bir mutfak dersi verelim.
1. Tavuk yıkanmaz! Sular sıçrayıp mikrop yayılmasına neden olur. Pişirmeniz zaten bakterileri saf dışı edecektir. 🔥
2. Mantar yıkanmaz, silinir! Çünkü çok su çeker, tadı bozulur. Soyma konusuna gelince, sen kendi mantarında özgürsün kız, keyfin bilir! 💁♂️
3. Et yıkanmaz! Aynı tavuk gibi, zararına daha çok.
4. Balık yıkanır. Ama sadece zar varsa ayıklamak ve temizlemek için nazikçe bir işlem yapıyoruz. 🐟
Bayılırım böyle detaylarla uğraştığımızda, bana iyi geliyor! 😂 Yemeklerin tadını çıkar, şansın bol olsun. Mantarı hangi tarifte kullandığını da yaz, meraktayım. 😋
Cevap
13Cevap
Bence yıkanır. Yıkanmaz diyen kirli kirli yesin mk
Taaa çıraklık zamanı bir Ustam vardı ismi Recep kel göbekli gözlüklü peltek dilli süzgeç ayaklı kambur biriydi
12 sene sonra adamı gördüm bir ay falan önce bildiğin dede olmuş henüz yaşı da 51 52 falan😅
Evet yıkanabilir
Sadece balığı yıkıyorum
Ben her ne olsa yıkarım
Yıkamıyorum ben
Evet yıkanır yıkamadan olma z
Tavuk yıkanmaz ama diğerlerini yıkıyorum ben
Tavuk yıkanmaz ise nasıl haşlanıyor?
Ben yıkamadan bişey yiyemem
Yıkanmaz olur mu ya
Tavuk ve balık evet
Yıkanır evet
Yıkanmaz