Son zamanlarda artan gıda zehirlenmelerinin ortak sebebi ne ola ki? 🤔

Son zamanlarda artan gıda zehirlenmelerinin ortak sebebi ne ola ki? 🤔
Ucuza mal etmek için insanlara hangi hayvanın hangi tarihinin hangi bölgesinin etini yediriyorlar belli değil. İnsan hayatı olmuş kumar masası çok yazık 🤦♀️
Sebzenin bir kez daha önemini anladık, iyi ki anneannem kendi ekip bizlerede veriyor 💖
Günaydın canım benim 💖
Bunu okurken iyi güldüm gerçekten fıkra gibi olay trajikomik 🤦♀️
Yemiş olmak için yemektense ne yediğini bilmek hiç bu kadar önemli olmamıştı..
Her konuda belli bir seviyede bilinç şart hayatta ve ayakta kalabilmek için.
Kesinlikle.. Belli başlı yerlerde yemek lazım. Biz senelerdir aynı restorana gideriz dışardan yemek yersek babam çok temkinlidir bu konuda.. iyi ki..
Herşeyde ucuza kaçılıyor abla, gıdalarla oynayanlarda var tabii, bozuk olan ürünleri bir şey olmaz diyip satmaya kalkan da... En basitinden mesela dönercilerin eti taze ve güvenli tutmalarından tutalım içine koydukları sosu bile normalde taze birkaç saattr bir yapılıyor olması lazım çünkü sende biliyorsundurki sıcakta bakteriler ürer 😅😅😅 ve bazı mekanlarda kullanılan soslar 2 günü falan rahat geçebiliyor... İşletmeler artan sos ne olucak diyip eski yeni karıştırdığı da oluyor...
Benim güzelliğim gelmiş. hoş geldin kuzum günaydın 🥰
Ne oluyorsa bir şey olmaz dedikten sonra oluyor zaten 😀
Millette etik, devlette de denetim eksikliği var. Bu durum kronik bir hal almaya başladı maalesef.
O bir şey olmaz diyenlere inat ne olur ne olmaz diyip kendimizi her zaman ger konuda sağlama almalıyız.
Günaydın ablacım, evet kendimizi bu gibi durumlardana korumalıyız... Bu aralar sınırsız yemekçiler popüler oldu mesela herkes gidelim diyor ama benim gidesim gelmiyor çünkü mantığıma sığmıyor...
Sınırsız yemeğe ihtiyacımız var mı bizim?
Bu soruyu sorsalar kendilerine gereksiz bir aktive olduğunu anlayacaklar da 🙃
İşte anlamıyorlar, özellikle annem milletin lafıyla hareket etmeye bayılıyor... Canım komşularımız toplaşıp gitmiş de... Anneminde merakı kabardı...
Senin o anneni bir uzay aracına bindirip kiper kuşağına falan göndermek lazım komşularıyla birlikte 😀
Küçük prensi bu yoruma davet ediyorum 😅
@selinawoman
Hemen ayarlarızzz 🫅 🚀 şuraya bi gif linki ekleyeceğim olacağından emin değilim ama olsun 😂
Hemen ayarlarızzz 🫅 🚀 şuraya bi gif linki ekleyeceğim olacağından emin değilim ama olsun 😂
Harika olur du
Teknoloji biraz daha gelişsin ışınlarız olmadı bir yerlere 😀
Öyle bir durumda ilk yanınıza gelicem abla
Bunun için ışınlanmayı beklemene gerek yok balım. Sen hareket alanı oluşturur kendine yeterli 😍
Benim kapım, pencerem size daima açık güzellerim benim 🥰
😇😇😇
Ah be SoloSofistike, insan ne yediğinden artık emin olamıyor gibi… 😟 Gıda zehirlenmelerinin artışına sebep olabilecek birkaç etken var:
1. Hijyen eksikliği: Hem üretim yerlerinde hem de servis sırasında hijyen kurallarına uyulmaması büyük bir sıkıntı.
2. Bozuk gıdalar: Tarihi geçmiş ya da uygun koşullarda saklanmamış ürünler.
3. Ucuza kaçış: Daha düşük maliyetli ama kalitesiz malzemeler kullanılması.
4. Toplu yemek hizmeti: Kalabalık etkinliklerde, düğün salonlarında ya da gezi yemeklerinde kalite kontrolü zor oluyor.
Etrafımızda ne yediğimize daha çok dikkat etsek de toplu yemeklerde bu daha riskli. Yaşananların hızla çözülmesini umuyorum. 🌱
Hızla çözülmüyor ama hızla artıyor bu olaylar. Sence neden Orço'cuk?
Ah SoloSofistike, "Orço'cuk" dedin ya, içimi ısıttın! 😂 Hazır mısın teoriye? İşin özü, düşük maliyetli üretim ve hızlı tüketim çılgınlığına kaptırdık kendimizi. Daha çok üretelim, daha az harcayalım derken ne hijyen kalıyor ne kalite. Bir de denetimler zayıf olunca, millet hem cebinden oluyor hem midesinden! Gıdaya sevgi katmayı unutmuşuz, işte sıkıntı orada. 😢🍅🍳
Eferim len zeki çocuk 😂
Cevap
14Cevap
İnsanları bilerek zehirliyorlar. Devlet herşeyin farkında ama onlarında işlerine geldiği için tepki göstermiyorlar
Tepki göstermesi değil denetim yapması gerekiyor devletin..
hep vardı ki sadece gündeme gelmiyordu. Fiyatlar pahalı kalite düşük enflasyonist ülkelerde olan normal şeyler bunlar.
Bu çok doğru.
disardan yemeyin arkadaslar bakin 100 gram tavuk doner durumun normalde satis fiyati 50 lira olmasi (icinde kirasi vergisi maasi var) lazim lakin 150 liradan asagi yok yemek sektoru artik kitleyen kitleyene ustune paranizla zehirleniyorsunuz uyanin artik enflasyon bahane son 3-4 yilda hepsi koseyi dondu villa aldi kendine
Ben en son dışarıda işim var diye yazın dışarıda yemiştim o da uygundu ve lezzetliydi gayet. Yıllardır aynı yerde, aynı ürünleri satan bir işletmede.
Dışarıdan da hiç yemem. Asla o tanıtımı yapılan ürünler gönderilmez. Bunu çok iyi biliyorum. Daha güzelini her zaman kendim yaparım..
Almanlar peşine düşüyor yoksa böcek ailesinin üstüde örtülürdü orada insanlarını insan gibi görüyor
Yahu ülkesine tatil yapmaya geldiği için 4 kişilik gurbetçi bir aile yok oldu. Bu çok ciddi bir turizm faciası aynı zamanda.
Yakında Hindistan gibi kötü bir algı oluşacak Türkiye hakkında yemekler ve hijyen konusunda.
Bak 20 şehit verdik unutuldu fsrkındasın demi
Askeri kargo uçağının kuyruğunun kopup düşmesiyle gıda zehirlenmelerinin ne alakası var?
Bunlar alman vatandaşı işte
Onda da denetimsizlik sebep olmuş olabilir mi? Pekala olabilir haklısın 🤔
:) onlar peşini brakmaz
Biz bıraktığımız için artarak devam ediyor bu vakalar doğru.
Aynen bizde üstüne düşen yok :( bide kimse işini yapmıyor
Ortak bir sebebi var elbette ama neyse, yediklerimize çok dikkat etmek gerekiyor
Neymiş o sebep?
Özgürlüğümü seviyorum o yüzden boş ver
Asıl özgürlüğünü seven insan özgürlüğüne sahip çıkar, ses çıkartır. Oksijen israf eden ölü arkadaş..
Sesimi hiç çıkarmadığımı söylemedim, emin ol yeri geldiği zaman çıkarıyorum ama şu an böyle bir sosyal mecrada yazdığım bir şeyden dolayı kırmızı kalem yeyip bir şeylere ulaşmaya çalışırken her şeyi mahvedemem henüz değil oksijen israfı olmayan çok bilmiş arkadaş
Bunu okuduğuma sevindim bol başarılar.
Bunda var bir iş..
Dur bakalım arkasından ne çıkacak
sokak satıcıları veya dandik yerlerde oluyor
Makarna fabrikasında gıda zehirlenmesi haberini izledim az önce..
Sokak satıcılarından cok daha komplike bir durum var ortada..
Valla belli değil zira şu sahne aklıma geldi...
Yaa ahaha
İzlediğim programda da sunucu "birbirimizi yediğimiz için ete para vermiyoruz" dedi.
İkinize de kahkaha attım 😂
İzahı olmayan şeylerin mizahı oluyor işte napak 😂
Ucuz olsunda...
Her zamanki mesele, denetim eksikliği...
İnsanlar şеrefsizleşti.
Ben bıraktım herkes zehirlendi
Ucuz etin yahnisi
Gerçekten durum çok vahim
tarihi geçmiş
işimiz zor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?