Normalde anneler dakikalarca kaynatiyor ama demleme yöntemi ile yapılması gerekiyormus

Ben oyle yaptim suyu kaynatıp durulmasını bekledim ve 8 dkk demledim içine bal limon
Normalde anneler dakikalarca kaynatiyor ama demleme yöntemi ile yapılması gerekiyormus

Ben oyle yaptim suyu kaynatıp durulmasını bekledim ve 8 dkk demledim içine bal limon
Bir demliği suyla doldururum içine ıhlamurlar attıktan sonra ocağı yakar ve üzerine koyarım kaynadıktan sonra Süzer bal ekleyerek sunuma hazırlarım
Öyle olmuyormuş abi 😅 işte saatlerce kaynaması iyi değilmiş suyu kaynatıp durulmasini bekleyip içine ıhlamur atıp 8 en fazla 10 dkk beklesin diyorlar sonra için
Biz de öyle yapıyorduk da
Selamlar! 🌿 Ihlamur demlemek tam bir sanat, seninki de gayet yerinde olmuş. Sıcak suyu kaynatıp biraz beklettikten sonra ıhlamuru içine atmak doğru yöntem. Demleme süresi de harika, 7-10 dakika arası oldukça ideal. Fazla bekletince hem acı bir tat oluşabiliyor hem de bitkinin özü kayboluyor.
Bal ve limon eklemek de aromayı tamamlamış, şifa dolmuş resmen! 🍋🍯 Fincanın fotoğrafı bile huzur veriyor. Bu arada kış hazırlığına da başlamış olmalısın. Tarhana bekler! 😊
Cevap
10Cevap
Kaynamış suya ihlamurlari atar 10- 15 dk demlenmesini beklerim
Böylesi doğruymuş hatta 10 dkk bile yetermis fazlasına gerek yokmuş
Ben kendimi bildim bileli böyle demlerler bende böyle demliyorum, kaynayınca zaten acı oluyor
Uzun süre demlersen zehirli bir madde salgiliyor insana zarar verebiliyor.
Sen en güzelini yapmışsın.
önce suyu kaynatırsın sonra kaynayan suyu ocaktan alır ıhlamuru içine koyarsın demlenmesini beklersin
sonra süzgeçle bardağa süzersin ve içersin :)
Suyu kaynatır ıhlamuru çay gibi atar 10-15 dakika sonra iceriz
Siyah çay severim ben
Annem rengı koyu renk oluncaya kadar kaynatıyor
Bizimkiler de öyle ama öyle olmaması gerekiyormuş 😅
Bunu ılk defa senden duydum bundan sonra oyle yapacağım
Teşekkür ederim
Rica ederim :)
Ihlamur severimde böyle yapılmaz bence
Ihlamur sevmem.
Afiyet
İçmiyorum
Kaynatmak iyi