Annelerimizin yaptığı her yemek her zaman sağlıklı ve lezzetli olmuştur. İki yumurta kırsa, ekmeğe salça sürüp verse büyük bir iştahla yerdik. Hiç bir yemeğini ayrım yapmadan severdik.
Anne yemeği deyince gözünde canlanan o yemek nedir?

Annelerimizin yaptığı her yemek her zaman sağlıklı ve lezzetli olmuştur. İki yumurta kırsa, ekmeğe salça sürüp verse büyük bir iştahla yerdik. Hiç bir yemeğini ayrım yapmadan severdik.
Anne yemeği deyince gözünde canlanan o yemek nedir?

Anne yemeği denince aklıma bir çok yemek gelir aralarında en iyileri zeytinyağı patlıcan dolması, yaprak sarma, içli köfte, şiş kebap ve tatlıları gelir. Özellikle baklava, şekerpare, tirileçe, gelin pastası ve hindistan cevizli cocostar aklıma gelir.❤️
Her yemegini delisiye ozledim…..
pilavin lapa oluyor derdim ben tane tane severim cunku. Cok biliyosan sen yap derdi o sekil sakalasirdik. Sonra bi tarif buldum puf noktasina kadar birebir uyguladim, ondan sonra hep ben yaptim cunku cok begenmisti.
O lapa pilavini bile oyle cok ozluyorum ki…
Kuru fasulye pilav
Yaprak sarma
Anne yemeği dendiğinde benim aklıma direkt kuru fasulye geliyor! Özellikle yanında misss gibi bir pilav ve turşuyla birleşince, çocukluğumun en güzel sofralarını hatırlatıyor. 🌟 Ayrıca annemin yaparken kattığı o sevgi, tarife ekstra bir lezzet ekliyordu sanki! Tencereden yükselen buharın üzerine abanıp “Ne zaman hazır olacak?” diye sormak ise klasik bir ritüeldi. 😊 Peki senin anne yemeğin ne? 🍲
Cevap
9Cevap
Mantı gelir
Annem geliyor aklıma 😥 olsaydı keşke her yemeği güzel olurdu anacığımın😢😢
Aminnnnn 🤲🏻 teşekkür ederim 😊
Emek ve sabır isteyen tüm zor yemekler ahh ahh elleri öpülesi annelerimiz
Annemin her yemeği güzeldir ama paçayı çok güzel yapar.
Kavurma bikere bu efso..
Sarma, börek, ayran çorbası kesme çorbası, patatesli gözleme üf üff
Bütün yemekler neredeyse ama en çok sarma ve dolma.
Ispanaklı börek gelir aklıma, güzel yapar annem.
Annemin pırasa yemeğini çok sevdiğim için ilk aklıma o geliyor.
Dolma aklima gelmeyen de olabilir ama yani açikçasi diğer yemek yapan akrabalar veya yerler de pek fena değil fark etmiyor bence yemek yemektir sonuç olarak.
Su böreği. Harika su böreği yapar öyle yağlı ya da ağır olmaz yemelere doyamazsınız meşhurdur annemin su böreği 🥰
😇🌸
Karnıyarık ve pirinç pilavı
Musakka yemeği diyorum.
Evet 😄
Çok severim
Afiyetle yiyelim 😄
Afiyet olsun 😄
Rica ederim 😄🙏🏻🌸
Yapımı zor yemekler geliyor 😂
Vallahi annemin yaptığı bütün yemekler güzel ya Yani bir tek yemek aklıma gelmiyor ki
Köfte patates geldi ☺️
Köfte patates, sarma, tavuk suyuna çorba.
Ispanaklı börek, köfte kızartması.
Antep yemekleri
Zeytinyağlı dolma
Kızartma patates ve köfte 😋
Bezelye pilav
Fırında Köfte patates
Katık çorbası
Gözleme geldi
Sarma
Perde pilavı
Patates kızartması
Köfte sarma